Primele declaratii ale elevului care a deschis focul intr-o scoala din Serbia: "Sunt un psihopat care trebuie sa se calmeze"

/ / Modificat: 2023-05-04
Primele declaratii ale elevului care a deschis focul intr-o scoala din Serbia:

Noi detalii ies la iveala despre atacul comis de un eleve de 14 ani din Serbia. Acesta a deschis focul asupra elevilor si profesorilor miercuri, 3 mai. El a ucis opt elevi si paznicul unitatii de invatamant. Alti 6 elevi si o profesoara au fost raniti. 

Se pare ca adolescentul planuiese atacul timp de o luna, a tras 57 de focuri de arma. Intrega Serbie este socata de acest gest, iar presedintele tarii a anuntat ca va inaspri conditiile in care poate fi detinuta o arma de foc. 

A luat doua pistoale de acasa si a mers la scoala sa isi puna planul in aplicare 

Nimeni nu banuia ce avea sa se intample. Tanarul a plecat de acasa cu doua pistoale detinute legal de tatal. Primul care a intrat in vizorul sau a fost paznicul scolii, apoi trei elevi pe care i-a intalnit pe hol. A mers dupa aceea in sala de clasa si a impuscat-o pe profesoara de istorie si alti colegi de clasa care se aflau la ora. 

Baiatul ar fi vrut sa arunce in aer si scoala, insa s-a panicat si a renuntat la acest plan. A sunat apoi la politie si s-a predat singur. Seful politiei din Belgrad a declarat ca acesta a avea patru bombe incendiare la el. 

"Avea chiar şi numele copiilor pe care voia să-i ucidă şi clasele lor", a declarat el într-o conferinţă de presă.

In urma interogatoriului, polistitii au aflat si motivul care l-a impins pe adolescent sa faca acest gest. 

„Într-un interogatoriu în prezența reprezentanților Centrului de Asistență Socială, băiatul a declarat că a fost ignorat de societatea în care trăia și că de-a lungul vieții sale sociale a fost exclus de la discuții și joacă, în vacanță sau excursie, și că acest lucru l-a determinat să facă asta”, a spus seful politiei din Belgrad. 

Parintii tanarului au fost arestati 

Potrivit ultimelor informatii, parintii adolescentului au fost arestati. Tatal sau, un renumit medic din Serbia, este colectionar de arme si isi invatase fiul sa traga cu arma in poligon inca de la varsta de 12 ani. Mama elevului, de profesie om de știință a fost audiată de poliție.

Adolescentul nu consumase droguri 

Conform raportului toxicologic, adolescentul nu consumase droguri in ziua atacului, asa cum se speculase. De asemenea, el nu va raspunde penal pentru faptele comise, ca urmare a varstei sale.

Potrivit prevederilor legale din Serbia, băiatul este considerat iresponsabil din punct de vedere penal, întrucât el nu a atins vârsta de 14 ani, indică raportul Parchetului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Drama copil Drama

Articole recomandate

Citeste si despre