Primele cazuri de COVID-19 in scoli, la patru zile de la redeschidere

/ / Modificat: 2021-02-11
Primele cazuri de COVID-19 in scoli, la patru zile de la redeschidere

Primele cazuri de Covid-19 au aparut in scolile din tara, la doar patru zile de la reluarea cursurilor in clase. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a confirmat existenta unui caz la o scoala din Capitala.

Este vorba despre o fetita de clasa a II-a de la scoala „Sfantul Andrei” din sectorul 6 al Capitalei. Bunica fetitei a fost confirmata luni cu Covid-19, iar fetita marti, zi in care ea nu a mai mers la scoala.

Potrivit unor surse Realitatea PLUS,  noile cazuri au aparut in Constanta - 8, Timis - 35, Baia Mare - 4, Suceava - 4, Gorj - 17, Prahova - 11,  Alba - 5, Cluj - aprox. 30, Salaj - 1 si Dolj -1. Vorbim despre elevi, profesori, personal auxiliar. Lor li se adauga un profesor si patru 4 elevi din Capitala, din sectoarele 4 si 6.  

Ministrul Educatiei recomanda parintilor mai multa atentie 

"Apar, din pacate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru ca la cei care apar acum in scoli - cazuri de imbolnaviri - infectarea s-a produs in urma cu ceva timp, tinand seama de perioada de incubatie. Caz in care un pic mai multa atentie la trimiterea elevilor in colectivitate. Este o recomandare foarte puternica, pentru ca stim de la cei cu competenta ca riscul de a avea situatii grave printre elevi din fericire este mic si foarte mic, insa riscul de transmitere catre cei din familii care pot avea vulnerabilitati este un risc foarte important", a afirmat ministrul, in cadrul unei conferinte organizate de Fundatia Institutul de Studii Financiare si trustul de presa DC Media Group. 

"Din pacate, apar situatii de cazuri confirmate in randul elevilor, in randul profesorilor. Trebuie sa veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru ca prevenirea riscului de imbolnavire este chiar prioritar. Nu, lucrurile nu scapa de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc - nu scapa de sub control. In primele doua zile, situatia a fost mult mai buna. Acum incep sa apara", a mai spus Sorin Cimpeanu.

Si in tara au fost confirmate primele cazuri de infectare cu noul coronavirus in scoli: la un elev si un profesor de la unitati de invatamant din judetul Dolj. Miercuri, 11 elevi ai Colegiului National Militar „Dimitrie Cantemir”, din Breaza, au fost confirmati pozitiv cu Covid-19, iar pentru alti patru elevi rezultatele au fost incerte. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre