Prietenia sincera dintre doi copii. Prietenul sau cu autism plange si el nu ezita sa-l calmeze

/ / Modificat: 2019-09-24
Prietenia sincera dintre doi copii. Prietenul sau cu autism plange si el nu ezita sa-l calmeze

Aceasta poveste s-a intamplat in Statele Unite, iar dupa ce imaginea a fost impartasita pe retelele de socializare a devenit virala. Desi este o poveste care s-ar fi putut intampla oriunde in lume, pentru ca prietenia dintre doi copii este sincera si nu cunoaste bariere.

Imaginea a fost realizata in prima zi de scoala, care, de obicei, este stresanta pentru parinti, dar mai ales pentru micutii care trebuie sa se desparta de familiile lor pentru a reveni la cursuri dupa o vacanta lunga.

Era singur, intr-un colt

Un baiat de 8 ani plangea doar pentru ca a trebuit sa se intoarca la scoala. Nu voia sa se joace cu colegii lui si statea singur intr-un colt. Acesta se numeste Connor Crites. In acel moment, un alt copil si-a dat seama ce i se intampla lui Connor si l-a luat de mana, pentru a nu se simti singur in acel moment dificil pentru el. Este vorba de Christian Moore. Toate acestea s-au intamplat in Wichita, Kansas.

Fotografia a devenit virala, deoarece, pe langa faptul ca este un act de bunatate si dragoste fata de un prieten, Connor are autism. Mama lui Christian a dezvaluit asta pe retelele de socializare:

"Sunt foarte mandra de fiul meu. A vazut un copil care statea intr-un colt si a mers sa-l mangaie, l-a luat de mana si l-a condus in clasa. Este o onoare sa cresti un copil atat de grijuliu si plin de compasiune. Este un copil cu inima mare si prima zi de scoala a inceput foarte bine."

Mesajul a ajuns si la mama lui Connor.

"Sunt recunoscatoare fiului tau, deoarece l-a ajutat pe al meu, pentru ca are autism. Intotdeauna i-a fost teama ca atunci cand intra in scoala va fi intimidat pentru ca este diferit. Daca ar fi mai multi copii ca al tau, nu mi-as mai face griji pentru astfel de lucruri. Sper ca este inceputul unei prietenii frumoase intre copiii nostri. Sunt foarte speciali," i-a raspuns mama lui Christian.

Importanta educatiei

Psihologul Maria Jose Roldan spune ca educatia este esentiala in astfel de cazuri, pentru ca temerile mamelor cu copii care au dizabilitati sa ia sfarsit. Stim cu totii ca intimidarea este o problema care exista, in prezent, in multe scoli din intreaga lume. Dar solutia nu se gaseste doar in acele scoli.

Solutia este una singura si inseamna educarea copiilor, dar si a parintilor fata de copii. Acestia sunt pasi de urmat in astfel de situatii, dar pentru asta trebuie sa vada un exemplu bun acasa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prietenie Prietenie copii

Articole recomandate

Citeste si despre