Presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti critica prelungirea vacantei elevilor

/ / Modificat: 2021-03-24
Presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti critica  prelungirea vacantei elevilor

Presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti, Iulian Cristache, a declarat ca prelungirea vacantei elevilor este una "halucinanta" si considera ca are la baza „componenta aceea financiara privind indemnizatia de 75% pe care ar trebui sa o primeasca parintii, in situatia in care intram in online”. In opinia sa, Guvernul ar fi trebuit sa decida cursuri online in loc de vacanta si „sa gaseasca o solutie daca nu voiau sa dea acei 75%”.

„Decizia este halucinanta din punctul nostru de vedere, luata pe repede-inainte, pe genunchi si din punctul nostru de vedere are un caracter eminamente politic, care se reduce la componenta aceea financiara privind indemnizatia de 75% pe care ar trebui sa o primeasca parintii, in situatia in care intram in online. Altfel nu se explica. Nu era nevoie. Acea perioada trebuia sa se mearga in online, sa gaseasca o solutie daca nu voiau sa dea acei 75%”, a declarat miercuri Iulian Cristache, presedintele federatiei asociatiei de parinti, pentru HotNews.ro.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a replicat ca prelungirea vacantei de primavara a fost o solicitare a Ministerului Sanatatii „luata pe considerente de ordin epidemiologic”.

„Eu stiu ca la baza acestei schimbari de structura a stat solicitarea expresa a Ministerului Sanatatii pentru o vacanta de o luna care sa inceapa pe 2 aprilie, bazata pe considerente de ordin epidemiologic, nu financiar, pentru ca vedem foarte bine trendul ascendent. Nu cred ca Ministerul Sanatatii s-a ocupat de plata compensatiilor pentru parintii care stau acasa, sunt convins ca nu”, a afirmat in replica ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu, pentru HotNews.ro.

Legat de faptul ca o varianta ar fi putut fi predarea online in intervalul din aprilie dintre cele doua vacante deja prevazute in structura anului scolar, ministrul a afirmat ca exista „sute de mii de elevi care au reclamat ca au avut acces dificil la predarea online„ si exista riscul „sa accentuam si mai mult decalajele”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre