Povestea tragica a Linei, cea mai tanara mama din lume. A nascut la varsta de doar 5 ani

/ / Modificat: 2023-07-31
Povestea tragica a Linei, cea mai tanara mama din lume. A nascut la varsta de doar 5 ani

Cea mai tanara mama din istorie este Lina Medina, o fetita care a adus pe lume un copil la varsta de 5 ani. Micuta a avut prima menstruatie la doar doi ani si povestea ei pare mai apoi desprinsa dintr-un film de groaza. Lina ar fi fost violata chiar de propriul sau tata. Copila a adus pe lume bebelusul la varsta de cinci ani, printr-o operatie de cezariana.

Lina Melina s-a nascut pe 27 septembrie 1933, in Ticrapo, un sat situat in cea mai saraca regiune din Peru. Avea opt frati, insa ea s-a dezvoltat mult mai repede fata de ceilalti copii, avand prima menstruatie la varsta de doi ani si jumatate.

In primavara anului 1939 parintii ei au observat ca abdomenul micutei crestea de la o zi la alta. Speriati ca ar putea fi vorba despre o tumora, acestia au dus-o la un medic din Lina pentru un consult. Socul a fost insa sa afle ca Lina era insarcinata in sapte luni.

Ulterior, s-a dovedit  ca Lina avea o afectiune genetica rara numita pubertate precoce. Aceasta grabeste cresterea si face corpul unui copil sa se transforme in cel al unui adult inainte de varsta de 8 ani la fete si 9 ani la baieti. De asemenea, s-a descoperit faptul ca fetitele abuzate sexual pot trece prin pubertate mai repede decat alti copii.

Cazul Linei a atras atentia la nivel international, ceea ce parintii micutei nu isi doreau sa se intample. Propriul ei tata a fost ulterior arestat sub suspiciunea de incest, dar a fost eliberat din lipsa de probe. El a negat ca si-ar fi violat fiica. Ulterior s-a scris in presa ca micuta ar fi fost atacata in timpul unor festivitati care au avut loc in apropierea satului ei, dar nu s-a dovedit nimic.

Fiul Linei Medina a trait pana la varsta de 40 de ani. A murit din cauza unei boli osoase, in 1979. El nu a stiut pana la varsta de 10 ani ca Lina este mama lui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tragedie Poveste de viata

Articole recomandate

Citeste si despre