Povestea Smarandei, ieseanca de 27 de ani, care a reusit sa aduca in Romania 600 de ucraineni din Odessa

/ / Modificat: 2022-03-04
Povestea Smarandei, ieseanca de 27 de ani, care a reusit sa aduca in Romania 600 de ucraineni din Odessa

O ieseanca in varsta de 27 de ani a emotionat pe toata lumea cu curajul si bunatatea de care a dat dovada. Smaranda a reusit sa aduca in Romania 600 de ucraineni din Odessa, care erau disperati sa fuga din calea tancurilor rusesti si a bombardamentelor. 

Totul a plecat dupa ce o tanara ucraineana insarcinata i-a cerut ajutorul. Voia cu orice pret sa ajunga in Romania, mai ales ca era insarcinata in luna a opta. Imediat dupa ce i-a oferit ajutor tinerei, alte sute de ucraineni i-au scris pe Facebook ca vor si ei sa ajunga in Romania. 

Smaranda a creat un grup pe retelele de socializare si imediat i-au sarit si alti romani in ajutor pentru a o ajuta in aceasta initiativa. 

"Vineri după-amiază am citit pe Facebook un anunţ de la această femeie care suna cam aşa: «primeşti 2,5 persoane şi două pisici în maşina ta?». Iar de acolo am postat mesajul mai departe, iar în final am fost contactată de către Dragoş din Focşani care s-a oferit să meargă după ei."

"Am fost contactată de către acest domn care are o firmă de transport şi cred că este cel mai curajos om pe care l-am cunoscut vreodată. Domnul acesta cred că este singurul român, din câte ştiu eu, care a plecat voluntar în Odesa ca să aducă oameni şi să-i salveze din calea războiului. Ai de toate în momentul în care ajungi în România, dar problema este cum ajung aceşti oameni aici", explică Smaranda. Dragoş, ajuns la destinaţie, a încărcat microbuzul cu nouă locuri, pentru că între timp au mai aflat şi alte persoane de transport, printre care şi o altă femeie însărcinată în luna a opta, iar apoi au pornit la lungul drum înapoi spre vama Isaccea şi la aşteptarea de zeci de ore în timp ce bombele cădeau la doar câţiva kilometri. Iar sunetele de explozie şi focul care se vedea în zare i-a făcut pe cei mai mulţi să părăsească maşinile şi să alerge spre vamă în seara de sâmbătă.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre