Povestea micului Richard, baietelul prematur care a intrat in Cartea Recordurilor. Avea 340 grame la nastere

/ / Modificat: 2021-07-04
Povestea micului Richard, baietelul prematur care a intrat in Cartea Recordurilor. Avea 340 grame la nastere

Povestea micului Richard este una dintre cele mai emotionante si surprinzatoare. Bebelusul nu doar ca s-a nascut prematur in mijlocul pandemiei de Covid, insa a invins toate prognozele de medicale, care nu erau pozitive si s-a incapatanat sa supravietuiasca.

Bebelusul a implinit acum un an si a fost numit de Guinness World Records drept cel mai prematur din lume care a reusit sa supravietuiasca.

O poveste incredibila de lupta si supravietuire

Beth si Rick Hutchinson (Statele Unite) isi doreau foarte mult sa aiba copii, insa nu le-a fost deloc usor. Beth a pierdut o prima sarcina la sapte saptamani. Apoi, pentru a putea concepe un alt copil a avut nevoie de multiple tratamente.

Dupa un an intens de incercari au reusit sa conceapa un copil, iar bucuria celor doi a fost mare. Primele luni de sarcina au decurs normal, insa in saptamana 20 de sarcina Bet a suferit complicatii care au dus la nasterea prematura a micutului. Acesta s-a nascut in saptama 21 de sarcina, cu patru luni mai devreme decat ar fi trebuit.

Medicii nu i-au dat nicio sansa de supravietuire

Micutul, botezat Richars, s-a nascut la doar 21 de saptamani si doua zile. Cantarea doar 340 de grame, acea pielea translucida si incapea usor intr-o palma.

Echipa de neonatologie din Spitalul de Copii din Minnesota a fost foarte sincera cu parintii inca de la inceput. “Stim ca bebelusii nascuti la 21 de saptamani au, de obicei, un prognostic slab. Prin urmare familiei i s-a spus ca exista 0% sanse ca bebelusul sa supravietuiasca”, a explicat Stacy Kern, medicul sef al sectiei de neonatologie a spitalului.

Majoritatea spitalelor resusciteaza doar copiii nascuti din saptamana 22 de sarcina. Richard, la doar 21 de saptamani, era mult prea mic pentru a putea supravietui, insa, condusi de dorinta parintilor, medicii au fost de acord sa lupte pentru viata micutului.

Bebelusul a fost rapid conectat la un ventilator mecanic si a inceput sa primeasca nutritie speciala, fiind hranit artificial. Ingrijirea acestuia a fost o adevarata provocare pentru specialisti, deoarece, potrivit neonatologilor care l-au tratat, “nu exista prea multe cercetari cu privire la modul de ingrijire a unui copil nascut in saptamana 21 de sarcina.

Sase luni de terapie intensiva

Prima luna de viata a fost cea mai delicata, iar medicii nu se asteptau ca micutul sa treaca de prima luna.

Si pentru parintii copilului a fost dificil, deoarece au fost nevoiti sa parcurga zilnic kilometri intregi pentru a fi alaturi de fiul lor. Acestia stand la o ora distanta de spital. In plus, teama ca l-ar putea pierde oricand, era foarte mare.

Insa, in ciuda oricarui risc si a sanselor extrem de mici de supravietuire Richard s-a incapatanat sa traiasca. A indeplinit toate etape de crestere si s-a maturizat la toate nivelurile. Astfel, in decembrie 2020, dupa mai bine de sase luni petrecute in sectia de terapie intensiva neonatala, a fost externat si a putut pleca acasa, alaturi de parinti.

Cu toate acesta, inainte ca micutul sa paraseasca spitalul, parintii au trebuit sa se antreneze in resuscitare cardiopulmonara si sa primeasca informatii importante despre cum trebuie sa aiba grija de micut.

Acasa, Richard a continuat sa foloseasca oxigenul, un oximetru de puls si, la inceput, s-a bazat in continuare pe un tub de alimentare.

Cu doar cateva saptamani in urma, Richard a sarbatorit prima zi de nastere. Este un adevarat supravietuitor.

Cu toate acestea, medicii nu stiu inca daca micutul va avea nevoie in viitor de kinetoterapie sau terapie logopeda. Insa, in ciuda a tot ce a trait si a nenumaratelor dificultati pe care a trebuit sa le depaseasca, este un bebelus fericit cu o imensa vointa de a trai.

Sursa foto: pexels.com, bebesymas.com

Articole recomandate

Citeste si despre