Pfizer a inceput testarea vaccinului anti-Covid la copiii cu varsta sub 11 ani

/ / Modificat: 2021-03-26
Pfizer a inceput testarea vaccinului anti-Covid la copiii cu varsta sub 11 ani

Compania Pfizer a inceput studiile clinice ale vaccinului impotriva Covid-19 pentru copiii cu varsta sub 11 ani spera ca acesta sa fie disponibil la inceputul anului 2022. COVID pentru copii cu varsta sub 11 ani si spera ca va fi disponibil la inceputul anului 2022.

Reprezentantii companiei au anuntat ca primele teste au fost facute pentru a se observa toleranta si imunitatea. 

”Am administrat primele doze la copii pentru a evalua siguranta, modul in care este tolerata si imunogenitatea vaccinului, pentru a preveni Covid-19 la copiii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 11 ani,” a declarat compania americana, potrivit Le Figaro.

Imunogenitatea este capacitatea de a declansa un raspuns imun. Trei puncte diferite vor fi cercetate mai intai, conform detaliilor studiilor clinice publicate online.

"Speram ca vaccinul poate fi pus la dispozitia acestor copii mai mici pana la inceputul anului 2022. Suntem mandri ca putem incepe acest studiu atat de necesar pentru copii si familii care asteapta cu nerabdare o optiune pentru a se vaccina” a mai precizat Pfizer.

Vaccinul Pfizer poate fi administrat in prezent doar persoanelor cu varsta peste 16 ani, in tarile in care este autorizat. Pfizer are in curs si un studiu pe mai mult de 2.200 de copii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani.

Rezultatele cercetarii vor fi facute publice in curand. Si compania americana Moderna a anuntat ca a inceput studiile pe mii de copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 11 ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre