Patru elevi raniti dupa ce tavanul unei scoli din Sibiu s-a prabusit. Scoala fusese reabilitata in urma cu 18 ani

/ / Modificat: 2024-02-07
Patru elevi raniti dupa ce tavanul unei scoli din Sibiu s-a prabusit. Scoala fusese reabilitata in urma cu 18 ani

 

Patru elevi s-au ales cu rani usoare dupa ce tavanul unei scoli s-a prabusit miercuri dimineata peste ei. Toti au ajuns la spital si, din fericire, niciunul dintre ei nu a fost grav ranit. 

Incidentul a avut loc inainte de ora 12.00 la Scoala Gimnaziala din localitatea Loamnes, judetul Sibiu. Ferestrele si usa clasei erau deschise, de aceea este posibil sa se fi creat un curent de aer care a dus la desprinderea tavanului de rigips. 

"Singura explicatie ii vantul si curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor si a usii. Si intr-adevar in streasina, ne-am uitat acum foarte atenti, si intr-o parte si in cealalta in dreptul acestei sali de clasa, e o gaurica acolo in streasina. Si probabil, prin acele doua gauri, si pe o parte si pe cealalta, s-a facut un curent, usile deschise, geamurile deschise si in acelasi timp am vazut ca erau foarte multe excremente de porumbei. Aici a batut foarte tare vantul. Eu si astazi, daca stau afara, nu pot sa vorbesc cu nimeni la telefon. Cred ca vantul a fost la un moment dat peste 80 de kilometri la ora", a explicat primarul Maria Greavu.Potrivit primarului, in sala de clasa s-ar fi auzit un zgomot de la tavan, cu o jumatate de ora inainte ca acesta sa se prabuseasca.

"Au zis ca inainte cu o jumatate de ora, o ora, au auzit ceva, un pic de zgomot si dupa aceea copiii au iesit in pauza. Cred ca si copiii au trantit usa, pentru ca este o clasa cu care am avut o gramada de probleme. Mai tranteau usa, geamurile", a spus primarul Maria Greavu. 

Bucati din tavan au cazut peste patru elevi, doi baieti si doua fete cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani. Acestia abia ce se intorsesera din pauza si erau doar ei in sala de clasa in momentul in care tavanul s-a prabusit. 

Copiii au suferit rani minore si au fost transportati la spital. Unul dintre baieti va ramane internat pentru investigatii amanuntite, ceilalti trei au fost externati. Scoala a fost reabiltata ultima data in urma cu 18 ani. Directorul a declarat ca urmau sa fie facute lucrari de reparatii. Politia a deschis acum dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si distrugere. 

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accident Incident Incident scoala

Articole recomandate

Citeste si despre