Patriarhul Moscovei le cere femeilor sa nu mai avorteze: "Da nastere copilului si da-ni-l noua, Bisericii"

/ / Modificat: 2021-05-16
Patriarhul Moscovei le cere femeilor sa nu mai avorteze:

Patriarhul Moscovei, Kirill, a indemnat femeile sa nu mai avorteze, Rusia confruntandu-se cu o grava criza demografica. Acesta le-a propus femeilor sa nasca copiii si sa ii dea Bisericii pentru a-i creste. 

"Da nastere copilului si da-ni-l noua, Bisericii, si noi vom face tot ce putem pentru a-l creste si a-l pune pe picioare. Noi acceptam pe toata lumea, indiferent de religie si cetatenie", a afirmat Patriarhul Kirill, citat de Novinite. "Suntem o tara mare si trebuie sa devenim mai mare", a spus Patriarhul Kirill.

Populatia Rusiei a scazut anul trecut cu o jumatate de milion pana la 146,2 milioane, in mare parte din cauza deceselor cauzate de Covid-19. Cifrele demografice din Rusia scad de ani de zile din cauza situatiei economice dificile a multor familii.

In paralel cu aceasta, a scazut si numarul de avorturi inregistrate. In timp ce dupa prabusirea Uniunii Sovietice in 1992 s-au facut aproximativ 3,5 milioane de avorturi, numarul a scazut la aproximativ jumatate de milion in 2020. Aceasta evolutie este legata si de un acces mai facil la contraceptive.

Recent, presedintele Rusiei Vladimir Putin a vorbit despre programe de ajutor financiar pentru familii, considerand ca veniturile scazute sunt un obstacol in calea nasterii mai multor copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre