Patriarhia Romana, mesaj vehement despre introducerea educatiei sexuale in scoli

/ / Modificat: 2021-06-23
Patriarhia Romana, mesaj vehement despre introducerea educatiei sexuale in scoli

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane nu sunt de acord cu introducerea educatiei sexuale in scoli, potrivit unui comunicat al Patriarhiei.

Purtatorul de cuvand al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a transmis ca in jurul acestei materii s-au creat prea multe presiuni, fiind ignorata dorinta parintilor si drepturile lor constitutionale de a decide asupra educatiei propriilor copii.

Biserica este deschisa oricarui tip de educatie cu adevarat utia si autentic formatoare pentru copii si tineri. 

„Exista deja in scolile din Romania materii (in afara de Biologie) al caror continut este perfect adecvat predarii notiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate (Consiliere si dezvoltare personala, Educatie pentru sanatate; Pregatiti pentru viata. Educatie pentru viata si comunitate; Adolescenta si autocunoastere;

Mai intai caracterul. Patriarhia Romana, dar si celelalte Biserici din Romania, pledeaza ferm pentru disocierea programelor scolare de orice tip de ideologie, precum „ideologia de gen" sau de „recomandarile” ideologizant-alienante cuprinse in Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa si BZgA, intitulat „Standarde pentru educatia sexuala in Europa - un cadru pentru factorii de decizie politica, specialisti si autoritati din domeniul educatiei si sanatatii”, a spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre