Pana cand vor ramane inchise scolile? Anuntul facut de primarul Capitalei

/ / Modificat: 2020-10-30
Pana cand vor ramane inchise scolile? Anuntul facut de primarul Capitalei

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat, joi, ca scolile din Bucuresti vor ramane inchise pana cand rata de incidenta a noilor cazuri de infectii cu noul coronavirus va scadea sub 3 la mia de locuitori. 

”Copiii sunt transmitatori ai acestei boli. Specialistii in care am incredere au spus acest lucru. intrucat scolile sunt o sursa de transmitere a bolii, o masura de siguranta, in conditiile in care suntem si in Bucuresti, putem sa facem si scoala online, in conditii acceptabile. Este o masura pe care eu o sustin cu toata inima. Pana cand nu vom scadea acel indice sub 3, cum au stabilit specialistii, eu sustin ca scolile sa ramana inchise”, a spus Nicusor Dan, la B1 TV.

Pe 29 octombrie a fost inregistrat un record in ceea ce priveste numarul de noi imbolviri cu coronavirus. Au fost 6.481 de cazuri noi dintre care 1129 numai in Capitala. Ce masuri se vor mai lua Primarul Capitalei a declarat ca in ceea ce priveste carantinarea unor zone din Capitala este nevoie de date pentru a lua astfel de decizii. 

"Ca sa iei o astfel de decizie trebuie sa te bazezi pe date, mai sunt cateva zile pana cand Ministerul Sanatatii va implementa, la nivel national, un sistem electronic care va permite sa informatizezi tot ce înseamna fisa aceea de ancheta epidemiologica, sa informatizezi contactii, sa informatizezi relatia cu medicul de familie (...) In momentul în care o sa avem acel sistem informatic, o sa putem sa localizam pe harta unde sunt persoanele care sunt infectate la acest moment si daca vom constata ca pe o strada sau într-o zona de cateva strazi exista o densitate foarte mare de cazuri, atunci aceasta masura este posibila", a spus Nicusor Dan.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre