Pakistanul a adoptat un proiect de lege care interzice pedepsele fizice pentru copii

/ / Modificat: 2021-03-01
Pakistanul a adoptat un proiect de lege care interzice pedepsele fizice pentru copii

Pakistanul a adoptat un proiect de lege prin care se interzic pedepsele corporale pentru copii. Aceasta initiativa este descrisa drept "istorica"de activistii pentru drepturi. Interzicerea violentei impotriva copiilor se va aplica numai in Islamabad, dar militantii spera ca restul tarii va urma exemplul scrie The Guardian.

Proiectul a venit ca urmare a unui numar mare de cazuri de elevi care au fost batuti grav si chiar ucisi in scoli, institutii religioase sau locuri de munca.

Luna trecuta, un baiat de opt ani a fost batut pana la moarte de catre profesorul sau pentru ca nu a memorat o lectie intr-o madrasa - o scoala religioasa - din provincia Punjab.

In iunie 2020, o alta tanara de opt ani, o fata care lucra ca femeie de serviciu in Islamabad, a fost batuta pana la moarte de angajatorii sai pentru ca le-a lasat papagalii sa scape.

Proiectul de lege, adoptat de Adunarea Nationala, include sanctiuni pentru bataile copiilor si interzice toate tipurile de pedepse corporale la locurile de munca formale si informale si in diverse medii educationale, inclusiv institutii religioase, guvernamentale si private.

Actualul proiect de lege se aplica numai Islamabadului, dar se crede ca restul tarii va urma in cele din urma exemplul.

Sursa: digi24.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pedepse copii

Articole recomandate

Citeste si despre