Opt copii din Suceava au ramas orfani, dupa ce tatal lor a murit la Londra rapus de coronavirus

/ / Modificat: 2020-04-15
Opt copii din Suceava au ramas orfani, dupa ce tatal lor a murit la Londra rapus de coronavirus

Opt copii au ramas orfani dupa ce tatal lor, in varsta de numai 34 de ani, a murit infectat cu coronavirus la Londra, acolo unde muncea pe un santier, pentru a-si intretine familia.

Cel mai probabil, barbatul din comuna Dumbraveni, judetul Suceava, s-a infectat la locul de munca. Cateva saptamani el s-a simtit foarte rau, a fost la un pas de moarte, dar a fost internat pe o secție ATI si parea sa isi revina.

"Totul a inceput cu o raceala. A stat acasa o saptamana, nu s-a mai dus la munca. A crezut ca isi revine si a vrut sa se intoarca. Doctorul i-a spus ca e bine si se poate duce. A muncit doua zile si i s-a facut din nou rau.

A sunat la medic si a anuntat, dar i s-a spus sa stea in casa. A stat asa inca vreo doua zile, cand a simtit ca nu mai poate sa respire. A venit ambulanta după vreo trei ore. I-au pus oxigen si si-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensiva, dar starea sa era grava.

Dupa o saptamana petrecuta la ATI, si-a revenit. A fost mutat in salon si se discuta chiar de externare, cand brusc, situatia s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare ca a facut niste cheaguri de sange care i-au blocat tot," a povestit fratele lui Nicu, pentru obiectivdesuceava.ro.

"Cei mici nici nu si-l vor aminti"

Din nefericire, romanul nu a mai rezistat si s-a stins din viata. Cei opt copii ramasi orfani au varste cuprinse intre 6 luni si 12 ani.

Comunitarea romanilor din Londra a sarit in ajutorul familiei din Suceava si a reusit sa stranga 90.000 de lire sterline, bani cu care trupul neinsufletit al romanului sa poata fi adus in Romania.

"Toti prietenii lui din Londra au strans o suma mare pentru a ajuta copiii, dar ei au ramas fara tata. Toti banii din lume nu le vor mai aduce tatal inapoi. Cei mici nici nu si-l vor aminti," a adaugat fratele barbatului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Opt copii Suceava Londra Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre