OMS cere ca scolile sa ramana deschise in timpul pandemiei

/ / Modificat: 2020-11-05
OMS cere ca scolile sa ramana deschise in timpul pandemiei

Directorul filialei europene a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Hans Kluge, a declarat ca scolile trebuie sa ramana deschise in timpul pandemiei de coronavirus, chiar daca Europa se confrunta in prezent cu o explozie a cazurulor de Covid-19. 

OMS solicita ca statele sa ia masuri "tintite si proportionate" pentru a opri cresterea cazurilor si a mortalitatii, dar crede ca scolile trebuie sa ramane deschise "pana la capat"."Observam o explozie" a infectiilor cu "un milion de noi cazuri in doar cateva zile" in Europa si vedem "incet incet cresterea mortalitatii", a subliniat Hans Kluge.

"Nu putem sa ne relaxam" si "asta va fi o perioada putin dificila, trebuie sa fim onesti", a prevenit el. Potrivit estimarilor OMS, "cu purtarea generalizata a mastii si un control strict al adunarilor, putem sa salvam 261.000 de vieti de acum si pana in februarie in Europa".

"Nu exista motiv pentru care sa putem spune ca scolile sunt vectori principali de transmitere", a afirmat medicul. "Trebuie sa mentinem scolile deschise pana la capat, pentru ca nu ne permitem o generatie pierduta din cauza Covid-19", a pledat el.

Articole recomandate

Citeste si despre