Oficial: Sorin Cimpeanu a anuntat 10 decizii pentru anul scolar in curs

/ / Modificat: 2021-03-25
Oficial: Sorin Cimpeanu a anuntat 10 decizii pentru anul scolar in curs

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat cele 10 masuri care au fost luate in ceea ce priveste modificarile pentru anul scolar in curs, in contextul cresterii numarului de noi infectii cu coronavirus. 

"In urma consultarilor deschise si constructive, luand in considerare toate propunerile formulate in contextul cresterii ratei de infectare cu virusul Sars-CoV-2, prin implicarea tuturor factorilor care pot sa contribuie la implementarea masurilor necesare pentru bunul mers al procesului de invatamant si asigurarea dreptului la educatie, au rezultat urmatoarele concluzii", a anuntat ministrul Cimpeanu:

1. Examenele nationale se vor desfasura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate si cunoscute: 22 - 25 iunie (Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a) si 28 iunie - 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat. Probele de competente din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de catre Ministerul Educatiei.

2. Cu exceptia claselor terminale, pentru care structura anului scolar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanta de primavara va incepe in data de 2 aprilie si se va incheia in data de 4 mai.

3. Pentru clasele terminale structura anului scolar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanta/vacantele de primavara ramanand la datele planificate si cunoscute (2 aprilie - 11 mai pentru Sarbatorile Pascale Catolice si 30 aprilie - 9 mai pentru Sarbatorile Pascale Ortodoxe). In intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitatile didactice.

4. Semestrul al II-lea va fi redus cu o saptamana pentru toate clasele, cu exceptia claselor terminale (grupele din invatamantul prescolar, clasa pregatitoare, clasele I - a VII-a si clasele a IX-a, a X-a si a XI-a), acestea urmand a finaliza semestrul in data de 25 iunie, in loc de 18 iunie!

5. Avand in vedere reducerea semestrului al II-lea cu o saptamana, prin sprijinul cadrelor didactice, intr-un an scolar total atipic, in care tezele semestriale nu se vor mai sustine si in care numarul notelor necesare incheierii situatiei scolare a fost redus, Ministerul Educatiei apreciaza efortul acestora de a comprima perioada de final de semestru necesara incheierii situatiilor scolare.

6. Pentru filiera tehnologica si invatamantul profesional si tehnic, finalul semestrului al II-lea va ramane la datele stabilite si cunoscute.

7. Calendarul activitatilor aferente definitivarii si titularizarii raman neschimbate.

8. Evaluarile pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, precum si pretestarile PISA raman programate, in continuare, cu prezenta fizica in toate scolile care functioneaza in localitati necarantinate. Evaluarea nationala a elevilor din clasa a II-a se reprogrameaza din perioada 20 - 23 aprilie in intervalul 25 - 28 mai.

9. Pentru a reduce inechitatea determinata de conditiile speciale, in scolile aflate in localitati carantinate, simularile pentru clasele terminale si evaluarile pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor putea fi organizate dupa iesirea din carantina.

10. Programul national de actiuni remediale se va derula pe intreaga durata de organizare a  actiunilor didactice, in toate scolile aflate in localitati in care rata de infectare este mai mica de 6/1000 locuitori.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre