O tanara rusoaica, data in urmarire internationala, retinuta la Vama Siret. Copilul sau minor a ajuns intr-un centru de plasament

/ / Modificat: 2022-03-13
O tanara rusoaica, data in urmarire internationala, retinuta la Vama Siret. Copilul sau minor a ajuns intr-un centru de plasament

O tanara rusoaica, data in urmarire internationala, a fost retinuta la Vama Siret. Ea a fost descoperita de politistii de la frontiera printre refugiatii ucraineni. 

Femeia in varsta de 36 de ani era insosita de fiul sau minor, in varsta de 8 ani. Ea este data in urmarire internationala pentru ca ar fi facut parte dintr-o grupare armată ilegală fiind bănuită de acte teroriste. 

Tanara si fiul sau erau intr-un autocar ce avea ca destinatie Turcia. La controlul documentelor, vameşii au descoperit cu stupoare că rusoiaca este dată în urmărire internaţională pentru că ar fi făcut parte dintr-o grupare teroristă.

"Alerta era introdusă de către autoritățile din Germania din anul 2019. În urma celor constatate, femeia a fost predată Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava în vederea punerii în aplicare a măsurilor legale", potrivit politiei de frontiera. 

Tanara a fost arestata pentru 15 zile, iar Curtea de Apel va stabili pe 24 martie dacă sunt îndeplinite condiţiile extrădării. Rusoiaca a fost dată în urmărire de Interpol Moscova încă din 2018 în baza unui mandat de arestare emis de un tribunal din Groznâi, capitala Ceceniei.

Fiul rusoaicei a fost cazat într-un centru pentru refugiați din Rădăuți

Fiul tinerei este în grija asistenţilor sociali. Băiatul a ajuns într-un centru din Rădăuţi, unde sunt cazaţi şi copiii refugiaţi din Ucraina.

Nicoleta Daneliuc, DGASPC Suceava: ”Copilul s-a integrat uşor, i s-a spus că mama e plecată să îşi facă paşaportul, este un copil vesel, a început să se joace cu ceilalţi copii, am avut translator”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre