O tanara insarcinata infectata cu COVID a murit, desi s-a prezentat la spital de la primele simptome

/ / Modificat: 2021-03-31
O tanara insarcinata infectata cu COVID a murit, desi s-a prezentat la spital de la primele simptome

O tanara insarcinata in 5 luni, in varsta de 34 de ani, internata de o saptamana la sectia ATI de la Maternitatea Bega din Timisoara, a murit, desi s-a prezentat la spital inca de la primele simptome. Avea afectare pulmonara de 70%, iar medicii spun ca in cazul tinerei infectia s-a dezvoltate foarte agresiv. 

"Gravida de 34 de ani avea sarcina de 18 saptamani in evolutie. A fost internata la noi direct in sectia de ATI, pe 21 martie. Era deja simptomatica, cu deficienta respiratorie grava, dispnee, cu 70% din capacitatea pulmonara afectata confirmata de tomograf, oxigeno-dependenta. A fost monitorizata si tratata permanent de catre medicii ATI si obstetricieni. Din pacate, nu a avut o evolutie favorabila, cu toata terapia aplicata, iar marti a fost intubata, dar fara imbunatatirea evolutiei si a survenit stopul cardio-respirator iresuscitabil", a declarat miercuri, pentru Agerpres, seful Clinicii Bega, dr. Marius Craina.

Femeia era din Timisoara si nu stia cum a contactat virusul, spun medicii, potrivit sursei citate.

"A stat internata la noi mai mult de o saptamana, a stat numai in Terapie, numai cu oxigen, numai cu masca, a avut o afectare incredibila a plamanilor, 70 % afectare pulmonara pe tomograf. Nu a venit prea tarziu, dar sunt forme de o agresivitate nemaintalnita pana acum”, a declarat medicul Marius Craina, seful Maternitatii Bega din Timisoara, potrivit opiniatimisoarei.ro

.”A fost monitorizata in permanenta, din pacate, evolutia nu a fost favorabila, cu stare de agravare, ieri dimineata saturatia a scazut la 70%, a fost intubata, iar la ora 18 a suferit stop cardio- respirator.

Avea o boala cu transmitere genetica si sarcina este contraindicata, mai ales daca are simptomatologie grava.COVID-ul este extrem de periculos pentru gravide, in ultimele saptamani am avut multe gravide internate, este de o virulenta pe care nu am intalnit-o anul trecut” a adaugat managerul, la Antena 3.

In prezent, pe sectia ATI a Maternitatii Bega mai sunt internate doua gravide si o lauza, dar sunt si paciente pe sectie, a mai precizat Craina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre