O noua lege. Gravidele si parintii cu copii sub 5 ani au prioritate la ghisee si in magazine

/ / Modificat: 2023-09-24
O noua lege. Gravidele si parintii cu copii sub 5 ani au prioritate la ghisee si in magazine

A aparut o noua lege cu privire la femeile insarcinate si parintii cu copii sub cinci ani! Acestia au prioritate la casele de marcat si la ghisee. Proiectul de lege a fost adoptat de plenul Camerei Deputatilor miercuri.

De asemenea, pe langa prioritatea pentru casele de marcat si in institutii, este vorba si despre locuri de parcare, special amenajate, pentru femeilor insarcinate si parintilor cu copii mici. Actul normativ a devenit legea oficiala a tarii este in asteptarea promulgarii de catre seful statului dupa ce a primit 259 de voturi pentru, doua voturi contra si sapte abtineri.

Asadar, de acum inainte femeile insarcinate si persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani vor putea intra in fata la casierii, ghisee si case de marcat, atat in institutiile publice, cat si in cele private. Aceasta masura are scopul de a facilita accesul acestor categorii de persoane la servicii si produse de baza fara sa astepte.

Cine nu respecta prevederile va fi sanctionat cu amenzi intre 200 si 1.000 de lei. Legea va intra in vigoare imediat dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gravide

Articole recomandate

Citeste si despre