O mama impartaseste scandalizata fotografia unui costum de baie pentru fete de cinci ani

/ / Modificat: 2021-07-04
O mama impartaseste scandalizata fotografia unui costum de baie pentru fete de cinci ani

Ca mama de fete nu este ciudat sa vezi haine create pentru copii, dar care arata ca pentru adulti. Iar costumele de baie nu fac exceptie. Daca te-ai astepta ca acestea sa fie intregi si sa acopere cea mai mare parte a corpului copilului, in realitate gasesti mult mai des costume de baie din doua piese.

Un exemplu in acest sens este o fotografie care a devenit virala pe internet. In poza postata de o mama pe Twitter se poate vedea un costum de baie destinat fetelor cu varsta de 5-6 ani care are push-up in zona pieptului.

Ana, o mama a patru copii, a tinut sa posteze poza pe retelele de socializare poza cu pentru a atrage atentia asupra unui lucru obisnuita care trece adesea neobservat: sexualizarea fetelor tinere. 

O fata de cinci sau sase ani are nevoie de costum de baie cu push-up? Cu siguranta, nu. Cu toate acestea astfel de costume de baie se gasesc peste tot.

Hipersexualizarea fetelor

O putem vedea in reclame, pe strada, la televizor, pe retelele de socializare, in haine ... si chiar in jucarii. Ne confruntam cu o sexualizare excesiva a fetelor, fetele care pozeaza sau danseaza intr-o ipostaza sexy sau cu atitudini ale fetelor mai in varsta. Toate aceste lucruri sunt la ordinea zilei, determinand ca tranzitia de la copilarie la adolescenta sa fie din ce in ce mai accelerata.

Este responsabilitatea tuturor, de la producatorii de imbracaminte, pana la creatorii de publicitate, mass-media, scoli si parinti, sa protejeze copilaria si sa se asigure ca micutii raman, tot mai mult, copii.

Costumele de baie cu push-up provoaca indignare pe retelele de socializare

Reactiile la fotografia postata de Ana au fost rapide si toate condamna modelul de costum de baie postat. Alte mama au distribuit, de asemenea, fotografii similare cu costume de baie pentru fetite de pana in sapte-opt ani.

Desi poate parea inofensiv, deoarece indepartezi push-ul si copilul il poarta fara, in realitate nu este asa. Prin vanzarea acestor produse, fetelor li se transmite mesajul ca trupurile lor par mai frumoase cu ceva „extra”, ca sunt astfel mai „perfecte”, incurajand neconformitatea cu imaginea lor inca de la o varsta frageda.

Ceea ce trebuie sa promovam ca parinti este ca sunt perfecti asa cum sunt, fara a fi nevoie de umpluturi sau artificii.

Costumul de baie postat de Ana i-a fost oferit cadou. Cei care i l-au daruit l-au comandat online si nu stiau ca are push-up. Ana a scos push-up-ul inainte ca fetita ei sa poarte costumul, insa a dorit sa faca totul public pentru a trage un semnal de alarma!

Desigur, comentariile nu au lipsit, cei mai multi dintre urmaritori condamnand producatorii de astfel de costume de baie pentru copii. Altii in schimb, se intreaba cum ar putea parintii sau alte persoane sa ofere un astfel de costum de baie unui copil.

Sursa foto: pexels.com, twitter.com

Articole recomandate

Citeste si despre