O mama a obtinut ordin de evacuare impotriva fiilor ei de peste 40 de ani, care refuza sa se mute de acasa

/ / Modificat: 2023-11-02
O mama a obtinut ordin de evacuare impotriva fiilor ei de peste 40 de ani, care refuza sa se mute de acasa

Se pare ca dragostea unei mame are totusi o limita. Cel putin pentru o femeie in varsta de 75 de ani din orasul Pavia, din nordul Italiei, care a obtinut, in instanta, un ordin de evacuare impotriva celor doi fii ai ei, in varsta de 40 si 42 de ani.

Cei doi barbati, descrisi de mama lor ca fiind „niste paraziti” in documentele de la tribunal, locuiau in apartamentul familiei fara sa contribuie financiar sau sa ajute in casa, desi amandoi au un loc de munca. Judecatorul i-a dat dreptate mamei pensionare, care este despartita de tatal barbatilor si a carei pensie se ducea in intregime pe mancare si intretinerea gospodariei. Potrivit hotararii judecatoresti, cei doi „copii mari” au termen pana pe 18 decembrie sa paraseasca locuinta.

„Nu exista nicio prevedere in legislatie care sa atribuie copilului major dreptul neconditionat de a ramane in locuinta detinuta exclusiv de parinti, impotriva vointei acestora si doar in virtutea legaturii familiale”, se arata in ordinul judecatoresc, potrivit CNN.

Dupa ce mama lor a obtinut ordinul de evacuare din casa, cei doi barbati au incercat sa sustina ca parintii italieni sunt obligati, prin lege, sa aiba grija de copiii lor oricat este necesar. Judecatorul a precizat, insa, ca argumentele celor doi nu se justifica, in conditiile in care „cei doi parati sunt au peste 40 de ani” si ca „odata depasita o anumita varsta, copilul nu mai poate astepta ca parintii sa fi obligati sa ii mai intretina dincolo de limite care nu mai sunt rezonabile.”

Acesta nu este primul caz in care barbatii adulti se judeca in instanta impotriva parintilor care vor sa ii dea afara din casa. In 2020, Curtea Suprema din Italia a emis un ordin judecatoresc impotriva unui barbat de 35 de ani care lucra ca profesor de muzica cu jumatate de norma si care inca astepta sprijin financiar din partea parintilor sai, dupa ce a sustinut ca nu se poate intretine singur cu un salariu anual de 20.000 de euro.

In medie, italienii isi parasesc casa parinteasca la varsta medie de 30 de ani, potrivit datelor Eurostat 2022. Croatia se afla pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o varsta medie de 33.4 ani. In schimb, finalndezii, suedezii si danezii parasesc cuibul parintesc in jurul varstei de 21 de ani, potrivit acelorasi date.

  • Surse: CNN
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mutat copii Mutare copii

Articole recomandate

Citeste si despre