O fetita de 9 ani, infectata cu Covid, a murit dupa ce i s-a facut rau acasa

/ / Modificat: 2021-03-15
O fetita de 9 ani, infectata cu Covid, a murit dupa ce i s-a facut rau acasa

O fetita in varsta de 9 ani, din Bistrita Nasaud, a murit pe 11 martie, dupa ce s-a simtit rau. Cazul este considerat moarte suspecta, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. 

Copila s-ar fi inecat cu voma si ar fi fost infectata cu coronavirus, dupa cum reiese din rezultatele autopsiei, scrie observatorbn.ro.

Tragicul eveniment a avut loc pe 11 martie, cand tatal copilei a sunat la 112 pentru a sesiza ca fata si-a pierdut constienta. La fata locului a ajuns un echipaj SMURD, care a efectuat manevrele de resuscitare, insa fara succes, fiind declarat decesul.

Cazul a fost raportat pe platforma COVID-19, familia fetei a fost plasata in carantina, iar in prezent se asteapta rezultatul examenului anatomo-patologic, pe baza caruia se va decide daca decesul fetitei va fi sau nu inclus in lista celor produse in context COVID.

"Prima cauza a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie sa asteptam si rezultatul anatomo-patologic, sa vedem. Pe certificatul de deces este o cauza mecanica, aspirat de continut, adica s-a inecat cu voma. Familia este in carantina, a fost lasata doar pentru inmormantare cateva ore. S-a luat legatura imediat cu ei, pentru ca ne-au sunat de la Medicina Legala, ne-au anuntat.

Am vorbit cu colegii mei de la Epidemiologie şi au sunat imediat la familie. Au fost cooperanti. S-au facut deciziile de carantina, am anuntat Politia sa supravegheze. Asteptam sa termine - pentru ca asta mai dureaza putin - Si anatomo-patologicul, sa vedem ce iese. Dar este incarcata pe platforma cu testul pozitiv, am luat legatura si cu Bucurestiul si asteptam sa vedem, in functie de ce iese, sa vedem daca se declara ca deces COVID sau este cauza mecanica", a precizat, pentru Agerpres, Anca Andritoiu, sefa Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bistrita-Nasaud.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre