O fetita de 5 ani, cu mana rupta, a fost trimisa acasa cu unguent pentru durere. Medicii nu si-au dat seama ca are mana rupta

/ / Modificat: 2023-09-28
O fetita de 5 ani, cu mana rupta, a fost trimisa acasa cu unguent pentru durere. Medicii nu si-au dat seama ca are mana rupta

Un caz socant a avut loc in Alba Iulia. O fetita de doar cinci ani, s-a prezentat cu parintii la camera de garda a spitalului din Alba Iulia cu dureri puternice de mana.

Dupa o evaluare medicii au trimis-o acasa si i-au prescris un unguent pentru durere. In ciuda faptului ca i-au facut radiografie, medicii din Alba Iulia nu au vazut ca micuta are mana rupta.

Deoarece durerile fetitei se inteteau din ce in ce mai mult, parintii au mers cu micuta la Spitaluld de Pediatrie din Sibiu. Aici, in urma unei radiografii medicii i-au pus diagnosticul de fractura metafiza distala radius drept. Acestia i-au pus mana in ghips fetitei pentru urmatoarele trei saptamani.

Ce spune conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia

Medicii din Alba sustin ca fata le-a spus ca durerea este in zona cotului, prin urmare radiografia a fost facuta pentru acea zona.  

”In urma unui incident nefericit, o pacienta in varsta de 5 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, insotita de parinti, acuzand dureri la cot. La Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, pacientei i s-a efectuat o radiografie la cot, intrucat durerile semnalate se manifestau in acea zona.

Radiografia efectuata la SJU Alba Iulia nu a cuprins zona fracturata, care se afla in partea inferioara a antebratului, mai exact intre antebrat si palma, la incheietura mainii. In schimb, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a efectuat o radiografie la antebrat, care a inclus si zona fracturata, respectiv incheietura mainii. Interpretarea radiografiei efectuate la Spitalul din Alba Iulia este corecta. Radiografia s-a realizat la cot, deoarece acolo au fost semnalate durerile si nu in zona inferioara a antebratului. Radiografia efectuata la cot nu poate evidentia o fractura metafiza distala a radiusului deoarece zona investigata nu include partea inferioara a antebratului.

La Sibiu a fost supusa investigatiilor imagistice alta zona a membrului superior, respectiv antebratul, iar aceasta a cuprins zona fracturata, respectiv incheietura mainii. Facem precizarea ca radiografia se efectueaza in zona in care este semnalata afectiunea medicala si nu se extinde asupra altei parti din corp pentru a nu expune riscului asupra iradierii, mai ales in acest caz particular, unde a fost vorba de o pacienta cu varsta frageda”, a declarat pentru alba24.ro, Alexandra Rosu, responsabilul de relatii cu presa al Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia.

  • Surse: alba24.ro, digi24.ro
  • FOTO: colaj Alba24

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fetita Medicament copii Medici pediatri

Articole recomandate

Citeste si despre