O fetita de 4 ani s-a stins in urma infectiei cu coronavirus. Micuta suferea si de alte afectiuni

/ / Modificat: 2020-11-09
O fetita de 4 ani s-a stins in urma infectiei cu coronavirus. Micuta suferea si de alte afectiuni

Printre victimele infectiei cu coronavirus din ultimele 24 ore s-a numarat si o fetita in varsta de 4 ani. Micuta avea comorbiditati, inclusiv intarziere in dezvoltare si imunodeficienta celulara, fiind in terapie cu imunoglobulina, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat ca fetita nu a avut nicio sansa in fata noului coronavirus, din cauza ca sistemul ei imunitar era compromis.Avea o depresie imuna, care i-a afectat imunitatea celulara, nu cea umorala. Adica nu anticorpii, ci limfocitele. Este, din punct de vedere al severitatii, similara cu infectia HIV/SIDA la adulti. Deci nu avea aparare in fata unor microbi obisnuiti. Copilul acesta, si cu, si fara infectia SARS-Cov-2 era intr-o grupa de risc foarte mare, de asta si prin lege acesti pacienti beneficiaza de testare gratuita, si ei si parintii lor.”

Aici e o exceptie nefericita si e un fenomen pe care l-am anticipat. Exact asta atrageam atentia: ca au inceput sa se imbolnaveasca copiii de acasa, care nu ies niciunde si care au parinti care altfel au grija. Adica libertatea asta a unora de a nu purta masca, de a protesta, se opreste acolo unde omoara niste fragili din astia pentru care se fac toate eforturile sa fie tinuti departe de pericol”, a declarat, pentru Libertatea, Mihai Craiu, medic primar pediatru in cadrul Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” Bucuresti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre