O fetita de 12 ani din Italia, gasita fara suflare in baie. Aplicatia Tik-Tok ar fi de vina

/ / Modificat: 2021-03-15
O fetita de 12 ani din Italia, gasita fara suflare in baie. Aplicatia Tik-Tok ar fi de vina

O fetita in varsta de 12 ani din Italia a fost gasita spanzurata in baia casei. Politistii au deschis o ancheta pentru investigarea sinuciderii fetitei si banuiesc ca este vorba despre o alta provocare promovata pe aplicatia Tik-Tok.

Cu toate acestea, anchetatorii nu se pot pronunta pana la finalul anchetei daca acesta este motivul. Fata a fost gasita de tatal ei, in baia casei, care a sunat disperat la salvare. Din pacate, medicii nu au mai putut decat sa constate decesul.

Anchetatorii incearca sa clarifice motivul pentru care fata si-a luat viata si modul in care aceasta a fost gasita spanzurata: cu centura unui halat de baie strans la gat. Aceasta scena aminteste de una dintre provocarile mortale, devenite virale pe Tik-Tok care, in ianuarie, a luat viata unei fete de 10 ani din Palermo. 

Tot din acest motiv, anchetatorii au in vedere si verificarea dispozitivelor pe care copila le folosea pentru a socializa: telefonul si computerul.Totusi, ceea ce pare ciudat in cazul lui Borgofranco este ca tragedia pare un plan organizat, dar lipsit de discutii cu prietenii pe retelele de socializare, departe de orice filtru social: „in prezent, elementul provocarii TikTok nu pare sa apara”, a explicat procurorul sef Giuseppe Ferrando, potrivit Torino.Republica.

Daca fetita a planificat sa-si ia propria viata sau sa incerce o actiune extrema care, din pacate, a mers prea departe, este posibil sa nu o fi planificat insa singura. Procurorul a cerut sa fie analizate sutele de conversatii gasite in telefonul mobil al fetei pentru a clarifica contextul in care acest plan ar fi putut fi pus in aplicare. 

Familia crede ca aplicatia Tik-Tok este de vina

Domenico, unchiul fetitei crede ca aplicatia Tik-Tok este de vina: „Este vina acelei retele sociale pe care o au copiii, Tik-Tok”, a declarat el. "Nu s-ar fi sinucis niciodata. Abia ieri am vorbit despre ce voia sa studieze in liceu. Din fericire am reusit sa deblocam telefonul mobil si l-am predat politiei care il verifica acum", a adaugat unchiul, rapus de durerea de a-si pierde nepoata de doar 12 ani, brusc, inexplicabil, neasteptat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre