O fetita de 11 ani a murit in urma infectiei cu tulpina Delta

/ / Modificat: 2021-07-28
O fetita de 11 ani a murit in urma infectiei cu tulpina Delta

O fetita in varsta de 11 ani, din Sicilia, a murit in urma infectiei cu tulpina virala Delta, care a devenit predominanta in intreaga lume si ameninta din nou cu o crestere alarmanta a infectiilor in perioada ce urmeaza. 

Micuta a contractat virusul de la sora ei, care se intorsese recent din Spania. Ariel avea si afectiuni prexistente. Ea suferea de o boala rara, inca de la nastee. In urma 15 zile, ea a ajuns de urgenta la Terapie Intensiva dupa ce s-a infectat cu tulpina Delta. Familia fetelor a fost acuzată că este anti-vaccinistă.

„La Palermo există doi copii intubați: unul are o soră care se află în Spania de mult timp și părinții sunt anti-vacciniști", a declarat președintele Regiunii, Nello Musumeci.

După moartea fetiței, Nello Musumeci a revenit cu o declarație mai blândă la adresa familiei: „Ori de câte ori COVID ia o viață, este o înfrângere pentru toată lumea”.

Familia se apără însă și spune că nu anti-vaccinistă și că plănuia să se vaccineze, însă făcea parte din tabăra celor indeciși.

„E adevărat, am așteptat să treacă timp. Mai întâi din cauza știrilor contradictorii despre riscuri, apoi pentru că Ariele fusese bolnavă”, a declarat Rosalinda, mama fetiței.

Mama celor doua fetite a marturisit ca fiica ei cea mare a fost intr-o calatorie in Spania si in momentul in care a ajuns acasa deja avea febra. Virusul nu a avut nevoie de mult timp să se răspândească în casă: toate fiicele s-au contaminat, în timp ce părinții au fost ocoliți.

Desiree Farinella, referent pentru sănătate al spitalului în care a murit fetița, a făcut din nou un apel: „Reamintim că toți copiii cu vârsta de 12 ani pot fi vaccinați. În cazul pacienților fragili care nu pot fi vaccinați, familiile trebuie imunizate pentru protecția lor”, scrie Mediafax. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre