O fetita de 10 ani s-a inecat in Lacul Herastrau, sub ochii ingroziti ai prietenei sale

/ / Modificat: 2020-09-07
O fetita de 10 ani s-a inecat in Lacul Herastrau, sub ochii ingroziti ai prietenei sale

Incident dramatic sambata, intr-un parc din Capitala! O fetita de numai 10 ani s-a inecat in Lacul Herastrau, sub privirile ingrozite ale prietenei sale, Eliza! 

Din primele informatii se pare ca micuta a vrut sa se spele pe maini in lac si a coborat sub pod, a alunecat pe ciment dupa ce a calcat pe matasea broastei. Episodul dramatic a fost povestit de mama prietenei care a asistat neputincioasa la intreaga tragedie. 

Femeia isi face griji acum pentru propriul sau copil care ar putea ramane cu sechele. Iata ce a scris femeia pe reteaua de socializare, potrivit antena3.

"Eliza mea a fost astazi martora mortii accidentale a Maiei – o fetita de 9-10 ani, prietena cu ea si vecina de scara cu noi. Maia a alunecat in lacul Herastrau si nu a mai iesit vie de acolo. S-a inecat sub ochii Elizei. Se murdarise Maia pe maini si a vrut sa se spele. A fost fatal. A intins mainile catre luciul apei, a facut un pas prea aproape de apa, a alunecat pe o portiune cu matasea-broastei si a cazut in lac." - povesteste pe Facebook mama Elizei, fata care a fost martora la tragedie.

Eliza i-a facut respiratie gura la gura, cum vazuse la scoala 

"Mai mult decat martora. Strigand dupa ajutor, Eliza a incercat disperata sa o traga pe Maia din apa – intai a apucat-o de mana, i-a scapat, apoi a cautat un bat mai lung sa o traga din apa in felul asta. La strigatele de ajutor ale Elizei a venit un barbat care a sunat la 112, a venit un al doilea care l-a strigat pe un al treilea. Acest al treilea barbat a coborat in apa, a cautat corpul Maiei in malul de pe fundul lacului si, intr-un tarziu, l-a adus la mal. Pana sa ajunga cei de la Pompieri si de la Politie - si pana sa ajungem si noi pe malul lacului la locul tragediei, cel de-al treilea barbat i-a facut masaj cardiac, iar Eliza i-a facut respiratie gura la gura cum vazuse la scoala la o lectie de prim-ajutor. I-au tot verificat pulsul in speranta ca isi revine."

"A fost prea tarziu. Cred ca deja era prea tarziu si in minutele alea. Mai tarziu mi-a povestit Eliza, printre rafalele de plans, ca, in momentul in care a scos-o cel de-al treilea barbat din apa, Maia era alba, avea buzele vinete si ochii ciudati, tulburi."

"Printre manevrele de resuscitare, Eliza a apucat sa ma sune sa-mi spuna cat a putut ea de coerent ce s-a intamplat. Am coborat la parter sa o anunt pe bunica Maiei ca s-a intamplat ceva grav, ca a cazut Maia in lac – nu stiam precis in momentul ala cum stateau lucrurile – am revenit in casa si am sunat la 112 (3-5 minute pana sa raspunda dispecera, apoi transfer pe nr de la Pompieri, alte 2-3 minute – erau oricum pe drum in urma apelului barbatului nr. 3), mi-am luat geanta cu actele si ceva bani, am tasnit pe usa si-am plecat spre malul lacului. Cu un minim de inspiratie, am apelat la un vecin cu masina caruia am ajuns mai repede (multumesc, Cristi). N-am gasit-o pe drum pe bunica fetitei."

"Pompierii si Politia erau deja la fata locului cand am ajuns noi. Ajunsese si bunica Maiei. Nu va pot descrie cum era si cum erau toti! Politistii i-au luat Elizei o declaratie, ne-au luat numerele de telefon noua, parintilor, ramanand sa ne caute daca va fi necesar." "Au urmat peste 60 de minute de proceduri de resuscitare din partea pompierilor si medicilor, insa nu au mai putut-o readuce la viata.

"Am ramas pana la final, cand politistii au acoperit trupul micut si au notat ora decesului. Soarele ardea neverosimil intr-un final de zi a finalului de vara. Maia stralucea alba si nemiscata cu parul ei lung si roscat intins pe asfaltul aleii. Au acoperit-o si au trasat o banda galbena in jurul ei."

Mama Elizei se teme de o trauma majora 

 "Pe moment, Eliza nu da semne de trauma majora – sau nu ma pricep eu cum se comporta un copil care traverseaza o trauma majora: mai plange usor din cand in cand, se mai linisteste, mai vorbeste cu prietenii la telefon. Sigur ca este speriata de cele intamplate si, retroactiv, de faptul ca ar fi putut sa fi murit ea insasi cand incerca sa o traga afara din lac. Din cand in cand se invinovateste ca nu a putut-o salva pe Maia. Rememoreaza detalii din toata intamplarea, faptul ca Maia s-a zbatut, ca s-a dus la fundul apei, ca nu mai ieseau la suprafata decat cateva bule de aer. Are o senzatie de tremur interior, ne spune, are frisoane. Ii vin in minte franturi de intamplari din viata lor de fetite, jocurile lor, povestile pe care si le-au spus, zilele de iarna in care au mers la colindat. O urmareste imaginea Maiei, alba, cu buzele vinete si ochii tulburi."

"Maia s-a dus. Un copil crescut de bunici, marcat de lipsa parintilor dupa care a tot plans de-a lungul anilor intreband de ei (nu intru in detalii aici – nu, nu sunt decedati ), vesel atat cat poate fi un copil, s-a stins astazi. intr-o zi, mai demult, a lovit-o o masina pe aici, pe una dintre aleile de langa bloc. Alta data s-a taiat destul de adanc la o mana dupa ce a trantit usa de la scara si s-a spart geamul. Azi a fost ultimul gest nazdravan. S-a terminat o viata de copil. Dumnezeu sa o odihneasca." - a povestit pe Facebook mama fetei care a fost martora la tragedie, asa cum realateaza Antena 3.

Fetita de 10 ani a murit sambata seara, inecata in lacul Herastrau din Capitala. Nestiind sa inoate, aceasta nu s-a putut salva singura. Nici prietena ei nu a putut s-o ajute. Intr-un final, in ajutor i-a sarit un pescar care se afla in zona. Omul a sarit in apa, a scos fetita la suprafata si a chemat ambulanta. Medicii ajunsi la fata locului au incercat in zadar s-o readuca la viata. Timp de 40 de minute au durat manevrele de resuscitare, fara sorti de izbanda.

Sursa: click.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre