O femeie este de parere ca parintii nu ar trebui sa aiba prioritate cand vine vorba de concediul de odihna, doar pentru ca au copii

/ / Modificat: 2023-11-17
O femeie este de parere ca parintii nu ar trebui sa aiba prioritate cand vine vorba de concediul de odihna, doar pentru ca au copii

Se apropie perioada sarbatorilor de iarna, iar pentru multi angajati, aceasta este sinonima cu o bine meritata vacanta de doua saptamani. Insa nu toti beneficiaza de acest privilegiu. Multe persoane sunt nevoite sa isi sacrifice sarbatorile si timpul petrecut cu cei dragi pentru a merge la munca. Unii dintre ei ajung sa lucreze chiar si in zilele de Craciun si Revelion, fiindca nu are cine sa le tina locul la serviciu. Printre acestia se numara si o femeie de peste Ocean, Callie, care a postat recent, pe TikTok, un clip in care isi exprima nemultumirea fata de tratamentul preferential de care au parte cei cu copii atunci cand vine vorba de concediul de odihna.

Totul a pornit de la un comentariu al unui internaut la unul dintre clipurile sale. Acesta spunea ca este normal ca parintii sa aiba prioritate atunci cand vine vorba de concediu, mai ales in timpul sarbatorilor, pentru ca au copii.

Dar Callie nu a fost de acord cu aceasta afirmatie si a povestit experienta ei cu colegii sai de munca, parinti, care au rugat-o deseori sa le tina locul sau sa nu isi ia concediu intr-o anumita perioada, pentru ca au copii. Ea sustine ca a fost abordata de un parinte care i-a cerut sa faca schimb de concedii cu ea pentru a avea liber de Ziua Recunostintei si Black Friday, desi Callie isi rezervase deja vacanta cu un an inainte.

„Cu cativa ani in urma, cand inca lucram la receptie la hotel, am avut o cearta foarte mare cu una dintre colegele mele. Este cu 10 ani mai in varsta decat maine si are doi copii. Inainte sa vorbeasca cu mine, ea l-a abordat initial pe managerul nostru, pentru a-i cere liber in saptamana cu Ziua Recunostintei si Black Friday. Initial i-au refuzat cererea de concediu, fiindca era totul prea din scurt, insa managerul meu m-a abordat apoi si m-a intrebat daca as fi dispusa sa fac schimb cu ea in asa fel incat sa isi ia ea concediu in perioada dintre Ziua Recunostintei si Black Friday. I-am spus nu.

S-a enervat foarte tare si mi-a spus ca ea este mama si ca merita acel timp cu copiii ei. I-am spus di nou nu. A doua zi ma abordeaza si colega mea si imi spune ca TREBUIE sa fac schimb cu ea fiindca vrea sa petreaca acele zile sarbatori cu copiii ei”, povesteste Callie.

Ea spune ca a ramas ferma pe pozitii si i-a spus ca, desi o intelege, are deja planuri pentru acea perioada, bilete de avion cumparate si cazare rezervata de cateva luni bune.

„Nu i-a pasat si a inceput sa imi zica: Nu ai idee cat de greu este. Tu nu ai copii, asa ca Ziua Recunostintei este doar o alta zi pentru tine. De ce nu poti sa ma lasi pe mine sa ma bucur de ea? De ce vrei sa le rapesti copiilor mei aceste amintiri?”.

Oamenii au reactionat la aceasta poveste in comentarii, o persoana spunand: „Unii parinti au impresia ca totul li se cuvine. Sunt cei mai dificili oameni cu care am avut de-a face pana acum la locul de munca”.

O a doua persoana a sustinut: „Oamenii care nu au copii au totusi familii. Nepoatele si nepotii mei ma vor langa ei in vacante. Oamenii pot fi atat de egoisti”.

Altcineva a scris: „Doar pentru ca nu ai copii nu inseamna ca nu ai familie si oameni dragi cu care vrei sa petreci timpul”.

Tu ai fost pusa vreodata in fata unei astfel de situatii?

  • Surse: tyla.com
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinte

Articole recomandate

Citeste si despre