O femeie, insarcinata in luna a saptea, si-a pierdut viata in salupa care o ducea la spital

/ / Modificat: 2020-06-11
O femeie, insarcinata in luna a saptea, si-a pierdut viata in salupa care o ducea la spital

O femeie insarcinata si-a pierdut viata la bordul unei ambulante navale care o transporta spre spitalul din Tulcea.

Familia este revoltata si acuza medicii ca nu au trimis un elicopter spre localitatea izolata, ci o ambarcatiune care facea aproape doua ore pana la destinatie, la Sulina.

Medicii sustin insa, ca existau suspiciuni de infectare cu noul coronavirus si de aceea au ales un echipaj pregatit si pentru astfel de cazuri.

Tanara, in varsta de 30 de ani, era gravida in luna a saptea, iar de aproape cinci zile avea febra foarte mare. 

Si-a pierdut viata in salupa 

Sotul a dus-o la Unitatea de Primiri Urgente din Sulina, cu temperatura de 39 grade Celsius. Medicii de acolo si-au dat seama ca aceasta este in stare grava, dar in loc sa solicite elicopterul de la Tulcea, au chemat o ambulanta navala.

"La cateva minute de la prezentare la UPU Sulina starea tinerei s-a agravat, a intrat in coma si a fost chemat un medic urgentist. Tanara, intubata, a fost preluata de o salupa medicalizata, dotata cu un ventilator mecanic, dar spre Tulcea, la 30 de minute de la plecarea din Sulina, a intrat in stop si a fost resuscitata, dar fara rezultat," a declarat Dumitru Valcu, directorul SAJ Tulcea, pentru Agerpres.

Aceasta a explicat si de ce tanara nu a fost transportata cu elicopterul, desi era in stare grava.

"Elicopterul trebuia sa fie solicitat de medicul de la UPU de acolo, dar tinand cont ca era spre seara, de obicei elicopterele decoleaza in timpul zilei, Sulina neavand acolo un heliport pe care sa aterizeze si de unde sa decoleze elicopterul," a spus directorul SAJ Tulcea. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femeie insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre