O femeie din Satu Mare a nascut in ambulanta, iar medicii au inregistrat alta mama pe certificatul de nastere

/ / Modificat: 2020-09-15
O femeie din Satu Mare a nascut in ambulanta, iar medicii au inregistrat alta mama pe certificatul de nastere

O femeie din Satu Mare a nascut in ambulanta in drum spre spital, iar medicii au inregistrat o alta mama in certificatul de nastere al copilului. Femeia a reusit sa devina si in acte mama fetitei abia dupa 12 ani.

Femeia a facut un test ADN prin care a demonstrat ca este mama naturala. In cererea facuta in fata instantei, aceasta a declarat ca in 2008 ca in timp ce era in ambulanta care o ducea spre spital a nascut o fetita. Inainte de a urca in ambulanta, din greseala, femeia a luat buletinul unei alte femei cu care locuieste in casa, producându-se o „teribila incurcatura”. Practic, medicii au completat fisele medicale trecând in dreptul mamei numele din buletinul pe care l-au primit, fata primind si numele de familie al femeii din buletin.

Din cauza incurcaturii create, fata a ajuns la 12 ani sa nu aiba documente de identitate, sa nu frecventeze scoala, sa nu beneficieze de acolcatie si sa nu aiba medic de familie.

Inainte de pronuntarea sentintei s-a realizat si testul ADN care a aratat ca „probabilitatea ca reclamanta sa fie mama biologica a minorei este de 99.99%, confirmându-se astfel o relatie de inrudire de necontestat”. De asemenea, fata a declarat ca femeia care cere sa fie declarata mama biologica este cea care a crescut-o.

In baza acestor probe, judecatorul a admis cererea si a dispus modificarea certificatului de nastere astfel incât femeia care a deschis procesul sa fie declarata mama naturala a fetei, scrie Adevarul.

Articole recomandate

Citeste si despre