O femeie din Husi e cerut retragerea fiului ei de la liceu, pe motiv ca acestuia nu-i place scoala

/ / Modificat: 2024-02-21
O femeie din Husi e cerut retragerea fiului ei de la liceu, pe motiv ca acestuia nu-i place scoala

 

Mama unui licean de clasa a IX-a a solicitat conducerii scolii retragerea copilului ei de la cursuri, motivand ca acesta a dezvoltat o aversiune fata de scoala. Autoritatile scolare au demarat un proces de comunicare si intelegere cu femeia, inclusiv directionand-o spre o sesiune de consiliere psihologica, impreuna cu copilul sau.

Cazul a fost inregistrat zilele trecute la Liceul Tehnologic ”Ioan Corvin”

”Unii sunt tentati sa abandoneze. Da, chiar acum a venit o mama la scoala, dorind sa retraga dosarul fiului dansei, pentru ca copilul nu mai vrea sa vina la scoala. Baiatul este in clasa a IX-a. Am incercat sa lamurim acest lucru, sa o convingem nu e bine. Avem psiholog al scolii, am recomandat o sedinta impreuna cu mama si elevul la psiholog. Eu sper sa il atragem la scoala si sa il tinem pana la finalizarea anilor de liceu.

Au mai fost asemenea cazuri, din pacate. Si in multe asemenea situatii, uluitor este faptul ca parintii nu depun deloc eforturi sa convinga copilul ca scoala este fundamentul viitorului lui, sa ai studiile finalizate, sa inchei un capitol educativ asa cum trebuie”, a spus profesoara Catalina Dacu, directoarea Liceului Tehnologic „Ioan Corivan” Husi.

Dorinta baiatului este de neinteles, mai ales ca toti elevii liceului primesc burse si pot incasa si cate 1.000 de lei pe luna

„Pe profilul de studii profesional, fiecare copil primeste bursa. Si in afara de aceasta bursa tehnologica poate primi bursa sociala si chiar bursa de merit. Un copil care le primeste pe toate trei are peste 1.000 lei pe luna, plus ca naveta este gratuita. Deci, sunt niste avantaje pe care nu ar trebuie sa le rateze niciun elev, care vrea sa vina sa invete o meserie.

Fiecare are drumul lui in viata, dar e ideal ca drumul scolii sa nu il paraseasca nimeni pana ce nu finalizeaza o forma de invatamant. Asta le spun mereu copiilor nostri. Si parintii ar trebui sa stie primii asta”, a mai spus directoarea liceului.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Liceu Mama si fiu

Articole recomandate

Citeste si despre