Noi vouchere pentru trusoul bebelusilor, rechizite sau tabere. Cui sunt adresate

/ / Modificat: 2020-01-06
Noi vouchere pentru trusoul bebelusilor, rechizite sau tabere. Cui sunt adresate

Parintii ar putea primi cadouri neasteptate de la stat. Un proiect de act normativ depus in Senat prevede doua noi tipuri de tichete, trusou si tichete junior, care vor fi aprobate in 2020 si vor fi acordate atat tiparit, cat si pe cardul de debit.

Potrivit proiectului, tichetele trusou vor putea fi acordate de angajator salariatilor care devin parinti, inclusiv in cazul adoptiilor, scrie Adevarul.

Doua noi vouchere pentru bugetari

Se va acorda un singur tichet trusou pentru fiecare copil (dupa nastere sau adoptie), care sa fie folosit la plata produselor de ingrijire (de exemplu, paturica, prosop, caciulita, sosete, termometru, aspirator nazal, crema, sampon, scutece, biberon, lapte praf etc.). 

Valoarea maxima a sumelor acordate ca tichet trusou nu va depasi 1.500 de lei pentru un copil. 

Tichetele junior ar pitea fi acordate lunar sau ocazional salariatilor parinti pentru plata serviciilor educationale, a bunurilor (manuale si rechizite scolare) si a taberelor. Valoarea acestor tichete va fi de 250 de lei, daca este vorba de un ajutor lunar, sau de 700 de lei, daca ajutorul se acorda ocazional. 

Acum exista cinci tipuri de bilete de valoare ce pot fi acordate salariatilor: tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete culturale si vouchere de vacanta.

Pentru a intra in vigoare, acest proiect al UDMR ar trebui sa treaca de Senat si Camera Deputatilor si sa fie promulgat de presedintele Klaus Iohannis.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vouchere

Articole recomandate

Citeste si despre