Noi detalii despre cazul celor doi romani din Danemarca. Ce se intampla acum cu bebelusul lor

/ / Modificat: 2022-02-09
Noi detalii despre cazul celor doi romani din Danemarca. Ce se intampla acum cu bebelusul lor

Noi detalii ies la iveala despre cazul celor doi romani din Danemarca acuzati ca si-ar fi maltratat bebelusul in varsta de 5 saptamani. Micutul a ajuns in stare grava la spital, iar acum se afla intr-un centru de plasament. 

Bebelusul a ajuns la spital in stare foarte grava, cu hemoragie intracraniană, potrivit medicilor danezi. Acum, starea copilului este una buna si a fost dus intr-un centru de plasament. Parintii se afla in spatele gratiilor, in inchisori diferite. 

In cazul in care bebelusul va fi repatriat in tara, bunicii materni se vor putea ocupa de cresterea lui, dupa cum a anuntat Gabriela Firea, care s-a ocupat indeaproape de acest caz.

„Bunicii materni cunosc rețeaua de servicii medicale ce trebuie accesate în vederea respectării dreptului la sănătate a copilului, drept conferit de legislația națională și nu numai. Imobilul în care locuiesc bunicii permite alocarea unui spațiu individualizat pentru copil, iar situația lor economică asigură premisele satisfacerii nevoilor acestuia”, se arată în comunicatul emis de Protecția Copilului. 

Conform informatiilor transmise de medici, micutul ar fi suferit de sindromul bebelusului scuturat. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre