Multi romani nu isi mai pot tine copiii la gradinita

/ / Modificat: 2019-06-21
Multi romani nu isi mai pot tine copiii la gradinita

Multe familii nevoiase din Romania nu isi mai permit sa-si trimita copiii la gradinita, din cauza masurilor fiscale luate in ultimii ani.

Mai exact, veniturile au crescut pe hartie, dupa marirea salariului minim, iar contributiile au fost transferate la angajat.

Legea prevede un ajutor lunar de 50 de lei, dar aproape jumatate dintre beneficiari au pierdut banii, pentru ca pe hartie castiga mai mult. Parlamentarii au cerut ca ajutorul de gradinita sa creasca la 100 de lei, iar plafonul de venituri sa fie marit.

Proiect pentru cresterea valorii tichetului

Situatia s-ar putea schimba pentru cei nevoiasi. Mai multi parlamentari au depus un proiect prin care se cere ca valoarea tichetului sa creasca de la 50 la 100 de lei, iar plafonul de venituri sa fie de 530 de lei pentru fiecare membru al familiei.

Pentru a cere tichetul de gradinita, parintii ar trebuie sa depuna un dosar separat prin care sa demonstreze ca au venituri mici si ca isi duc copiii la gradinita. Proiectul de lege ar urma sa elimine acest pas. Acesta a fost depus in Parlament si, daca va fi adoptat, ar urma sa intre in vigoare de anul viitor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita Gradinita copii

Articole recomandate

Citeste si despre