Monica Anisie: In scenariul rosu, toate gradinitele si scolile vor face ore online timp de 14 zile

/ / Modificat: 2020-10-16
Monica Anisie: In scenariul rosu, toate gradinitele si scolile vor face ore online timp de 14 zile

Bucurestiul este aproape de scenariul rosu, avand o incidenta a ratei de infectare cu noul coronavirus de 2.89. Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca toate scolile si gradinitele din Capitala se pregatesc sa intre in scenariul rosu, iar cursurile sa vor desfasura exclusiv online, pentru 14 zile. 

Ministrul Educatiei a declarat ca “in momentul respectiv, unitatile de invatamânt ramân inchise pentru 14 zile.

Elevii nu mai participa fizic la ore, iar cursurile se desfasoara in sistem online”, a declarat Monica Anisie pentru edupedu.ro. Monica Anisie a precizat ca orele se vor desfasura exclusiv online in toate scolile si gradinitele din Bucuresti daca se trece de incidenta 3 la mia de locuitori, indiferent ca sunt de stat sau privat. 

In ceea ce priveste after school-urile si cresele, acestea pot fi inchise numai in cazul in care Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta decide acest lucru, nefiind o masura care sa intre automat in vigoare, ca in cazul scolilor si gradinitelor.

"Tot Comitetul poate decide suspendarea activitatilor pentru 14 zile si pentru after school-uri sau crese, care sunt in administrarea autoritatii publice locale", a precizat Anisie, pentru Edupedu.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre