Ministrul Sanatatii Ioana Mihaila: ”Voi fi printre primii care va merge cu copilul la vaccinarea anti-Covid

/ / Modificat: 2021-05-08
Ministrul Sanatatii Ioana Mihaila: ”Voi fi printre primii care va merge cu copilul la vaccinarea anti-Covid

Ioana Mihaila, ministrul Sanatatii, a declarat ca nu este nevoie de un act de curaj ca o persoana sa se vaccineze. Imunizarea contra Covid este calea spre normalitate. Mai mult, ministrul a precizat ca asteapta cu nerabdare ca vaccinul impotriva coronavirusului sa fie aprobat pentru a-si imuniza fiica. 

„Fiica mea, dimineata, m-a intrebat ea cand se vaccineaza, asa ca asteptam cu nerabdare aprobarea vaccinului si la nivelul Uniunii Europene si pentru persoanele mai tinere de 16 ani si cred ca voi printre primii care va merge cu copilul care este eligibil la vaccinare”, a declarat, sambata dupa-amiaza, ministrul Sanatatii, in timpul unei vizite la centrul drive thru deschis la Oradea.

Ioana Mihaila, de profesie medic, a afirmat ca nu este nevoie de „curaj” pentru ca o persoana sa se vaccineze, aratand ca este importanta puterea exemplului.

„Vreau ca asa cum eu, care ma simt linistita dupa vaccinare, acelasi lucru sa-l simta si fiica mea si copiii mei si colegii lor de clasa si persoanele cu care vin in contact”, a adaugat ministrul, conform News.ro.

Compania Pfizer a solicitat autorizatie la inceputul lunii aprilie pentru vaccinul sau anti-COVID ce poate fi administrat copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 11 ani. Iar daca va fi aprobata, imunizarea celor mici ar putea incepe din luna septembrie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre