Ministrul Educatiei: "Scolile pot ramane inchise pana cand nu va mai exista niciun pericol pentu copii"

/ / Modificat: 2020-03-16
Ministrul Educatiei:

Scolile si gradinitele vor ramane inchise pana dupa Paste, pentru evitarea raspandirii coronavirusului. Dar termenul se poate prelungi.

"Masura de suspendare a cursurilor poate continua pana cand nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor nostri”, a declarat ministrul Educatiei, Monica Anisie, in cadrul unei videoconferinte, care a avut loc luni, 16 martie. 

Ce a spus ministrul Monica Anisie

Ministrul Educatiei a mai spus ca nevoia de informare din partea autoritatilor catre romani trebuie accentuata, astfel incat sa trecem cu bine pentru aceasta pandemie. Desi scoala s-a inchis, Monica Anisie a mai recomandat ca invatarea este un proces continuu pe care trebuie sa-l sustina toata lumea. 

"Suspendarea cursurilor a facut ca scoala sa se mute in spatiul de acasa. Alaturi de echipa mea din minister am lucrat pentru a identifca cele mai bune solutii pentru elevi si cadrele didactice Cursurile suport online reprezinta o astfel de solutie și incurajez profesorii sa le foloseasca.

Pentru ca suntem constienti ca nu in fiecare casa ajunge internetul am decis ca MEC sa incheie si un parteneriat cu TVR, prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge prin lectiile lor la cat mai multi.

Pentru inceput, am ales ca cei caror sa ne adresam prin Telescoala sa fie elevii care trebuie sa continue pregatirea pentru examenele nationale, elevii de clasa a VIII-a și a XII-a," a declarat Monica Anisie in cadrul videoconfetintei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul educatiei Monica anisie Scoli Pericol copii

Articole recomandate

Citeste si despre