Ministrul Educatiei propune extinderea vacantei de primavara cu trei saptamani

/ / Modificat: 2021-03-23
Ministrul Educatiei propune extinderea vacantei de primavara cu trei saptamani

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca propune extinderea vacantei de primavara cu trei saptamani, astfel incat aceasta sa cuprinda Pastele catolic si pe cel ortodox. 

"Propunem o vacanta care sa inceapa 2 aprilie pana la 4 mai care sa curpinda sarbatorile pascale catolice si ortodoxe. Deci vacanta prelungita cu 3 saptamani 2 aprilie - 4 mai. Luna aprilie va beneficia de o scadere a mobilitatii", a declarat Cimpeanu, intr-o conferinta de presa.

"In vacanta nu sunt cursuri online, vacanta este vacanta", a mai spus Cimpeanu.

"Observand evolutia epidemiologica din ce in ce mai grava, corelata cu starea sistemului sanitar, luam in considerare - si vom anunta acest lucru - extinderea perioadei vacantei de primavara in asa fel incat avantajele sa fie urmatoarele: sa includa si sarbatorile pascale catolice si sarbatorile pascale ortodoxe; sa permita o micsorare a mobilitatii pe perioada lunii aprilie, care se anunta ca fiind cea mai dificila; sa permita organizarea examenului de bacalaureat la aceleasi date chiar daca vom fi nevoiti, ca anul trecut, sa echivalam competentele si sa organizam proba de competente digitale dupa bacalaureat.

Al patrulea avantaj - sa permita incheierea simularilor pentru Bacalaureat si Evaluarea nationala pana pe 31 martie, deci sa ramana deschise pana la 1 aprilie, avand avantajul ca putem derula toate simularile - clasa a VIII-a, clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se sustin la datele planificate evaluarile pentru clasa a IV-a si a VI-a", declarase marti Cimpeanu, la o dezbatere organizata de Senat pe tema finantarii invatamantului superior.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre