Ministrul Educatiei: Elevii vor putea oferi martisoare si flori profesorilor de 1 si 8 Martie

/ / Modificat: 2021-02-24
Ministrul Educatiei: Elevii vor putea oferi martisoare si flori profesorilor de 1 si 8 Martie

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a precizat ca elevii vor putea oferi flori si martisoare profesorilor de 1 si 8 martie. Acesta a declarat ca martisoarele si florile nu pot fi incadrate la "obiecte personale". 

”Este adevarat, dupa cum foarte bine a precizat secretarul de stat, Sorin Ion, din Ministerul Educatiei, asa este. Ordinul de ministru comun, Educatie, Sanatate, prevede ca nu se pot schimba obiecte personale. Insa Ministerul Educatiei nu doreste si nu poate sa se implice in schimbarea valorii de simbol a unei flori in obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici macar un martisor nu consider ca este un obiect personal. Deocamdata scolile sunt in subordinea Ministerului Educatiei. Iar Ministerul Educatiei nu a transmis nicio interdictie in acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Si nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”, a adaugat ministrul. 

Potrivit ordinului ministerelor Educatiei si Sanatatii, in scoli este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranta sanitara pe perioada pandemiei de coronavirus.

Initial, secretarul de stat in Ministerul Educatiei a declarat ca nu vor putea fi oferite flori si martisoare profesorilor cu ocazia zilelor de 1 si 8 Martie. 

„Trebuie sa avem in vedere ca anul asta pe locul 1 este siguranta noastra, a tuturor. Nu putem sa ne imaginam ca vom impune reguli de genul ofer un martisor cu manusa chirurgicala in mana sau dezinfecteaza-l inainte. Nu sunt de acord cu oferirea de martisoare. Am putea sa trecem peste. Din motive de siguranta? Da, din motive de siguranta, nu este indicat”, a declarat pentru Europa Libera, Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educatiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre