Ministrul Educatiei: Anul scolar se va incheia cu doua saptamani mai tarziu in vara

/ / Modificat: 2021-03-24
Ministrul Educatiei: Anul scolar se va incheia cu doua saptamani mai tarziu in vara

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a facut noi precizari in ceea ce priveste structura anului scolar in curs. Acesta a explicat ca semestrul al doilea se va incheia cu doua saptamani mai tarziu, pe 2 iulie in loc de 18 iunie, cu exceptia claselor a VIII-a si a XII-a si a celor din invatamantul profesional si tehnic. 

Sorin Cimpeanu a declarat ca in loc de doua saptamani de invatamant online in aprilie, elevii ar putea avea doua saptamani de prezenta fizica in mai, acesta fiind unul dintre avantajele modificarii structurii anului scolar. 

"E vorba de o prelungire a vacantei de primavara cu 2 saptamani. Pana acum era vacanta 2 – 11 aprilie pentru catolici, iar pentru ortodocsi pana pe 9 mai. Am transferat 2 saptamani din vacanta de vara in primavara. Invatamantul online in clasele primare e greu de imaginat. Plus ca in aprilie va fi varful, oricum vor fi luate si alte masuri, in loc de 2 saptamani de invatamant online in aprilie, poti avea 2 saptamani de prezenta fizica in mai. E frustrant sa alegi intre doua variante care nu sunt ideale, e frustrant sa pui in balanta vacanta de vara, e frustrant sa traverserzi aceasta perioada pandemica", a spus Ministrul Educatiei. 

Astfel, semestrul al II-lea se va va incheia pe 2 iulie, in loc de 18 iunie, cu exceptia elevilor clasei a VIII-a, care termina pe 25 iunie, in loc de 11 iunie, elevilor clasei a XII-a care termina 18 iunie, in loc de 4 iunie, invatamantulului profesional si tehnic care termina pe 23 iulie, in loc de 9 iulie.

"Dincolo de aceste doua saptamani de vacanta de vara, care se muta primavara, BAC ul se va desfasura la aceleasi date, Evaluarea Nationala va incepe pe 5 iulie. Aceasta adaptare a calendarului are avantajul de a putea organiza si simularile pentru clasele a II-a si a IV-a. Un singur dezavantaj exista, se micsoreaza vacanta de vara cu doua saptamani", a mai spus Cimpeanu. Examenul de Bacalaureat se va desfasura in perioada 28 iunie-1 iulie, cu afisarea rezultatelor finale pe 9 iulie, in timp ce Evaluarea Nationala va avea loc in perioada 5-8 iulie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre