Ministerul Sanatatii, apel catre parinti: "Inainte sa duci copilul la scoala, fii atent la cum se simte"

/ / Modificat: 2021-02-15
Ministerul Sanatatii, apel catre parinti:

Ministerul Sanatatii a facut un apel catre parinti, pe pagina de socializare Facebook. Reprezentantii ministerului le recomanda parintilor sa fie foarte atenti la simptomele pe care le au copiii inainte de a-i trimite la scoala sau la gradinita. 

„Pentru ca scolile sa ramana deschise este nevoie de un efort comun. Este in puterea fiecarui parinte sa contribuie la oprirea pandemiei si la mentinerea in scoli a unui mediu sigur pentru copii, parinti, profesori si intreaga comunitate. Inainte sa duci copilul la scoala, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscata, pierderea gustului si mirosului, durerile musculare, nasul infundat, durerile de cap sau de gat si diareea. Daca observi chiar si o parte din aceste simptome la copilul tau, iti recomandam sa il tii acasa si sa iei legatura cu medicul de familie cat mai repede”.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut un apel asemanator si pe 27 ianuarie, inainte de redeschiderea scolilor. 

„Atunci cand vor incepe scolile, daca aveti copilul cu orice fel de simptom, tineti-l acasa, nu-l trimiteti la scoala, poate sa-i faca rau lui si poate sa le faca rau multor altor oameni, nu numai copiilor, ci si celor de acasa, e important. Daca are orice fel de simptom, lasati-l sa stea acasa”, spunea Vlad Voiculescu.

Reactiile parintilor la apelul ministerului:

„Pentru copiii care sufera de rinita alergica, ce reguli sunt? O sa ii testati zi de zi? Vine primavara si vor avea de suferit! Sper ca v-ati gandit si la ei! / Am dus de la inceputul anului adeverinta cu boala copilului… mi s-a spus ca daca prezinta simptome se va face test! Eu copilul mi-l cunosc, din pacate ceea ce spun medicii alergologi pentru ei nu conteaza!”

"Pai daca stai cu geam deschis 10 minute la fiecare ora la - 3 grade logic sa curga nasul, chiar si la adulti, dar la copiii mai sensibili! E iarna, Dvs nu va curge nasul? Gata, am rezolvat, singura preocupare este sa stam in stres ca patim ceva? Oamenii mai au si alte asteptari de la viata lor!"

"Nu trimiteti copiii la scoala daca au aceste simptome! In mall-uri, in supermarket-uri, in restaurante sunt sute de persoane insa nu se mai raspandeste covid-ul asa repede cum se raspandeste in scoli!!!"

Articole recomandate

Citeste si despre