Ministerul Educatiei nu se plange ca a pierdut bani dupa rectificarea bugetara

/ / Modificat: 2019-08-07
Ministerul Educatiei nu se plange ca a pierdut bani dupa rectificarea bugetara

Desi in Romania exista scoli care au toaleta in curte, clase de curs in care elevii tremura de frig sau au pereti care stau sa se darame, Ministerul Educatiei spune ca institutia nu este afectata de faptul ca a pierdut bani la rectificarea bugetara.

Reprezentantii ministerului sustin ca reducerea se justifica prin faptul ca banii alocati nu au fost cheltuiti, dar ca si in aceste conditii bugetul tot este mai mare decat cel din 2018.

"Bugetul Ministerului Educatiei Nationale, aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2019, a beneficiat de o crestere de aproape 10 miliarde de lei fata de bugetul acordat in anul 2018, iar executia pe primul semestru este de 46%", transmite ministerul, printr-un comunicat.

Reprezentantii institutiei noteaza ca prin proiectul rectificarii bugetare se propune diminuarea cheltuielilor cu suma de circa 1,03 miliarde de lei. Dar chiar si asa, scrie in comunicat ca dupa rectificarea bugetara, bugetul Ministerului Educatiei Nationale continua sa beneficieze de fonduri mai mari cu 42,4% fata de anul 2018.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministerul educatiei

Articole recomandate

Citeste si despre