Ministerul Educatiei a introdus doua declaratii pe propria raspundere pentru scoala online

/ / Modificat: 2020-10-28
Ministerul Educatiei a introdus doua declaratii pe propria raspundere pentru scoala online

Ministerul Educatiei a introdus doua declaratii pe propria raspundere, pentru profesori si parinti, pentru scoala online. Prin aceste declaratii, cadrele didactice si parintii se „se obliga” sa nu inregistreze sau distribuie orele online si sa ia toate masurile pentru a preveni astfel de actiuni.

Declaratia pentru elevi si parinti invoca doua articole din Legea Educatiei si Ordinul 5545/2020 al ministrului Educatiei, precum si Codul Penal.

”Declaratie

In conditiile desfasurarii activitatilor didactice la nivelul unitatii de invatamânt inclusiv prin intermediul tehnologiei si al internetului in conformitate cu dispozitiile din Legea Educatiei nationale cu modificarile si completarile ulterioare articolul 273 alineatul 3 inregistrarea prin orice procedee a activitatii didactice poate fi facuta numai cu acordul celui care o conduce.

Multiplicarea sub orice forma inregistrarilor activitatii didactice de catre elevi sau de catre alte persoane este permisa numai cu acordul cadrului didactic respectivMetodologia cadru privind desfasurarea activitatilor didactice prin intermediul tehnologiei si al internetului precum si pentru prelucrarea datelor cu caracter personal aprobate prin ordinul 5545/2020, art 6”

„Subsemnatul, parinte/tutore legal al alevului inmatriculat in, ma obligsa nu inregistrez prin nici un procedeu activitatile didactice si sa nu le multiplic sunt nicio forma fara acordul cadrului didactic care conduce sau realizeaza activitatea respectivasa iau toate masurile pentru a preveni inregistrare activitatilor didactice sau multiplicarea inregistrarilor acestora in absenta acordului cadrului didactic care conduce/realizeaza activitatea respectiva.

Declar, sustin si semnez ca am luat cunostinta de intregul continut, precum si de prevederile articolului 326 din Codul penal privind falsul in declaratii.

Parinte ……

Elev…..

”Articolul 326 din Codul Penal prevede ca „declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute in art. 175 sau unei unitati in care aceasta isi desfasoara activitatea in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda”.

Sursa: edupedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre