Medicul Monica Pop, avertisment pentru copii inainte de vaccinarea impotriva Covid. Ce trebuie sa faca inainte

/ / Modificat: 2021-06-01
Medicul Monica Pop, avertisment pentru copii inainte de vaccinarea impotriva Covid. Ce trebuie sa faca inainte

Medicul Monica Pop atrage atentia parintilor care vor sa isi vaccineze copiii impotriva Covid, dupa ce autoritatile au inceput campania de imunizare a acestora. 

Doctorul spune ca toti parintii trebuie sa fie atenti la anumite lucruri inainte si dupa vaccinarea copiilor impotriva Covid. 

„Este ceva foarte periculos, stim foarte bine deja, desi poate ca autoritatile nu ar fi vrut sa se stie lucrul acesta, ca orice fel de vaccinat se poate infecta.

Daca vaccinatul respectiv face o forma usoara de boala, ca acesta este destinul vaccinului, el nu te pazeste de a face boala. El te determina sa ai o forma mai usoara. Deci daca vaccinatul se infecteaza, si face o forma asimptomatica, el transmite oricui. Care e beneficiul certificatului de vaccinare?

Foarte bine, sa se vaccineze toata lumea, dar eu cred ca masurile trebuie sa fie continuate de cei care se vaccineaza. Vaccinul nu te pazeste de boala, doar de o forma grava. Daca faci o forma asimptomatica, e foarte bine pentru tine, dar nu e bine pentru ceilalti. (…) Vaccinatul se poate infecta. Daca te duci fara masca, pentru ca esti vaccinat, dar esti infectat, ce ai rezolvat?”, a declarat medicul Monica Pop la Antena 3.

„In ceea ce priveste vaccinarea copiilor, primavara si toamna sunt intotdeauna perioade in care afectiunile inflamatorii sunt accentuate si alergice.

De asemenea, Monica Pop recomanda parintilor sa mearga la medicul de familie cu copilul pentru o examinare inainte sa fie imunizati. 

Eu mi-as dori doua lucruri: sa apara undeva o lista cu contraindicatiile vaccinarii, asa cum exista lista de contraindicatii la orice act medical; un copil ar trebui examinat de catre medicul de familie inainte de vaccinare si sa aiba un act medical de sanatate”, a explicat dr. Monica Pop.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre