Medicul epidemiolog Andreea Moldovan: "Rog din suflet sa se testeze copiii in scoli"

/ / Modificat: 2021-03-23
Medicul epidemiolog Andreea Moldovan:

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan a facut luni un apel ca elevii sa fie testati in scoli, deoarece cazurile de infectii in unitatile scolare sunt in crestere. 

„As vrea sa mai fac un apel suplimentar la scoli, pentru ca am avut situatia nepotelei mele. Este un focar cu opt copii in clasa, care nu a fost deloc testata si exista teste, exista cabinet medical, exista ordin comun al Ministerului Educatiei cu cel al Sanatatii si totusi copiii nu au fost testati”.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii a mai spus ca lipsa acestor teste poate duce la situatii tragice.

”Fac un apel la cadrele didactice, la cadrele medicale din scoli, la asistentii comunitari, sa se implice in acest aspect de monitorizare si testare a copiilor in scoli. Este un test similar cu cel al exudatului nazal, care se face. Trebuie cerut consimtamantul parintelui, pentru ca este vorba de minori, dar aceste teste trebuie sa se faca, pentru ca este important pentru copii, au atat rol diagnostic pentru copii, cat si rol preventiv pentru copiii din anturajul celui pozitiv.

Rog din suflet sa se faca aceasta testare, pentru ca neaplicarea ordinului duce la niste situatii absolut tragice pentru copii si pentru familiile acestora, pentru ca infectia se transmite”, a punctat oficialul Ministerului Sanatatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre