Medicii, uimiti de cazul tinerei din Suceava care a facut infarct la doar 22 de ani: "Aceste cazuri sunt foarte rare la aceasta grupa de varsta"

/ / Modificat: 2023-10-17
Medicii, uimiti de cazul tinerei din Suceava care a facut infarct la doar 22 de ani:

Cazul tinerei de 22 de ani din Suceava care a suferit un infarct i-a socat pe medici. Fata a ajuns la Urgente vineri, 13 octombrie, cu o durere puternica in zona toracelui, greata si varsaturi.

Medicii au observat ca tanara are modificari specifice unui infarct miocardic pe electrocardiograma si au actionat imediat. 

"Aceste cazuri sunt foarte rare la aceasta grupa de varsta. In aceasta situatie cel mai probabil cauza a fost originea anatomica diferita a arterei coronare drepte (origine inalta), dar bineinteles ca trebuie excluse si alte cauze pe parcursul zilelor urmatoare.

Este cea mai tanara pacienta diagnosticata cu infarct miocardic de pana acum. A mai fost un astfel de caz la o tanara de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major, era mare fumatoare", a declarat dr. Paul Turcoman, medic cardiolog interventionist.

Diagnosticul corect si rapid i-a ajutat pe medici sa ii salveze viata tinerei. 

”In aceasta situatie, experienta medicilor a condus la punerea unui diagnostic corect si o interventie prompta din partea echipei de cardiologie interventionala”, se arata intr-un comunicat al Spitalului Judetean Suceava.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cazuri

Articole recomandate

Citeste si despre