Medicii de familie cer eliminarea adeverintelor cerute de gradinite si scoli

/ / Modificat: 2020-09-10
Medicii de familie cer eliminarea adeverintelor cerute de gradinite si scoli

Medicii de familie au fost asaltati de parintii care cer adeverinte pentru copii odata cu inceperea scolilor. Doctorii spun ca aceste aglomeratii care se creeaza in cabinetele lor pot duce la infectari cu coronavirus si, implicit, la cresterea numarului de cazuri de COVID-19. 

Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, Sandra Alexiu, si presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, spun ca ar trebui sa se renunte, in primul rand, la aceste adeverinte medicale, deoarece, pe langa birocratie, acestea implica si vizite la cabinetele medicale, ceea ce creste riscul de infectare cu COVID-19, potrivit Sinopsis.

Pe langa adeverintele care erau de obicei cerute la inceputul anului scolar, anul acesta mai e nevoie de inca una, pentru copiii cu boli cronice sau pentru cei care au in familie persoane din categorii de risc si ar urma sa faca scoala online.

Alexiu spune ca, in mod obisnuit, inainte de inceperea scolii, medicii de familie nu fac decat sa dea adeverinte pentru copii si nu mai au timp sa vada alti pacienti. „Sistemul asta rostogolit de ani de zile nu se poate dezbara de aceste obiceiuri proaste”, adauga ea.

"Ma gandesc cu groaza, pentru ca nu avem un protocol bine stabilit si mi-as dori un protocol si o comunicare cu inspectoratele scolare, cu DSP, cu medicina scolara, astfel incat sa stim noi, in primul rand, ce avem de facut. Sper ca macar acum, in al 12-lea ceas, se va renunta la acele avize epidemiologice de la medicul de familie. in conditii de pandemie, chiar nu e momentul sa purtam copiii sanatosi prin cabinetele medicilor de familie”, a spus Costiug.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre