Medic cunoscut din Iasi are COVID-19. Sotia sa, medic pediatru, a lucrat in spital

/ / Modificat: 2020-03-17
Medic cunoscut din Iasi are COVID-19. Sotia sa, medic pediatru, a lucrat in spital

Un medic cunoscut din Romania are coronavirus. Este vorba de Lucian Miron, medic la Institutul Regional de Oncologie Iasi. Acesta s-a intors saptamana trecuta de la Paris. Autoritatile sustin ca el a fost in autoizolare de atunci, scrie Libertatea.

Sotia sa, dr. Ingrith Miron, sefa sectiei oncologie pediatrica de la Spitalul Sf. Maria a fost si ea testa pentru coronavirus si asteapta rezultatul. Aceasta a fost la munca saptamana trecuta, inclusiv la o sedinta privind reorganizarea sectiei si schimbarea structurii, potrivit Libertatea.

"Eu mi-am reluat de luni treaba la Sf. Maria, purtand tot timpul masca cu filtru special FP 3 si manusi. Inainte de a reveni am luat de doua ori legatura cu directorii de la Sf. Maria care au respectat procedura si au telefonat la Tel Verde unde li s-a spus ca Franta nu are risc.

Din pacate, neavand niciunul absolut niciun simptom, suntem perfect fizic, am ales totusi sa ne testam, desi procedura de la momentul intrarii in tara nu prevedea asta," a punctat dr. Ingrith Miron pentru Ziarul de Iasi.

"Sper sa nu fi molipsit vreunul dintre colegii mei"

Aceasta a spus ca se asteapta ca rezultatul testului pe care l-a facut sa fie pozitiv, deoarece locuieste in aceeasi casa cu sotul sau.

"Sper sa nu fi molipsit vreunul dintre colegii mei, dar am mers toata ziua cu echipament de protectie foarte serios, masca cu filtru, manusi si am facut treaba pentru ca erau multi cu probleme la oncologie. Din pacate, eu sunt singurul medic primar de pediatrie generala si de hemato-oncologie pediatrica si trebuie adeseori sa fac lucrurile mai complicate din terapii," a adaugat medicul pentru Libertatea.

Sursa: libertatea.ro

Taguri Medic pediatru Spital Covid-19

Articole recomandate

Citeste si despre