Mamele aflate in concediu de crestere a copilului pot munci. Singura conditie pe care trebuie sa o respecte

/ / Modificat: 2022-02-04
Mamele aflate in concediu de crestere a copilului pot munci. Singura conditie pe care trebuie sa o respecte

Mamele aflate in concediu de crestere a copilului pot munci si pot obtine venituri salariale pe toata perioada concediului, insa cu o anumita conditie: veniturile să nu depăşească plafonul de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

„Puteţi munci. Puteţi obţine venituri de natură salarială, din munca prestată, pe perioada concediului de creştere a copilului, dacă aveţi o oportunitate de colaborare sau un proiect în derulare. 

Condiţia în acest caz este ca veniturile obţinute într-un an să nu depăşească plafonul de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă. La acest moment, valoarea care nu ar trebui depăşită este de 6.250 de lei (5 X1.250 de lei). Valorile se vor schimba de la 1 martie 2022, odată cu actualizarea indicatorului social de referinţă”, arată Claudia Sofianu – Partener, lider People Advisory Services EY România, Simona Tudor – HR & Payroll Manager, Global Compliance and Reporting EY România şi Anca Atanasiu – Managing Associate, Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPARL, citate de Agerpres.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concediu de crestere a copilului

Articole recomandate

Citeste si despre