Mama pentru 28 de copii! Afla povestea Anei Furtuna, femeia care in 30 de ani a crescut 28 de copii

/ / Modificat: 2023-09-26
Mama pentru 28 de copii! Afla povestea Anei Furtuna, femeia care in 30 de ani a crescut 28 de copii

Inca mai exista ingeri pe Pamant! Printre ei se numara Ana Furtuna, din orasul Drochia, Republica Moldova, care in ultimii 30 de ani a avut grija de 28 de copii ca si cum ai fost ai ei.

Intr-un reportaj realizat de Europa Libera Moldova, femeia spune ca si-a dorit enorm sa aiba proprii copii, insa Dumnezeu a avut alte planuri.

„Tare am vrut in viata mea copii. El era dintr-o familie cu multi copii, dar eu eram singurica. Si am zis ca eu voi face multi. Dar, daca Dumnezeu ca sa nu-i am pe ai mei...”, spune Ana Furtuna.

Cand a aflat ca nu poate ramane insarcinata, Ana impreuna cu sotul ei au adus acasa, de la orfelinatul din Cupcini, primii sapte copii. Timp de 30 de ani, femeia a fost asistenta parentala profesionista pentru 28 de copii.

„Ne-au intrebat daca vrem copii si am zis ca da. Au adus mai multi si ne-au zis sa alegem. Am zis ca cine va ridica mana, pe acela si il luam. Si am luat sase copii. Cand mergeam acasa, deja ajungeam spre poarta, alearga un baietel: Hai, luati-ma si pe mine!”, isi aminteste aceasta.

Acel baietel se numeste Vladimir si are acum 39 de ani. Le este tare recunoscator sotilor Furtuna pentru ca i-au oferit nu numai un acoperis deasupra capului, dar si acea iubire de parinte dupa care a tanjit ani de zile.

„Eu foarte tare mi-am dorit sa am un parinte. Tin minte cand eram mic si eram la casa de copii, vedeam cum parintii vin dupa alti baieti si vroiam sa vina si dupa mine. Si, intr-o buna zi a venit mama cu tata”, spune Vladimir.

Tatiana, o alta tanara infiata de sotii Furtuna pe cand avea doar 7 ani, face acum facultatea de asistenta sociala. Vrea sa le ofere copiilor din orfelinate o speranta la o viata mai buna.

„Pana a venit aici, eu nu am avut o familie. Mama cu tata au devenit un model pentru mine. Am gasit un umar pe care puteam sa plang sau sa ma bucur de succesele mele. Candva pe mine m-a ajutat asistenta sociala. Acum, e randul meu sa ajut. Vreau sa ma specializez pe protectia familiei si a copilului”, relateaza Tatiana.

Dupa ce sotul sau a decedat, Ana Furtuna a decis sa imparta casa la patru dintre copii, care aveau nevoie de un loc de trai.

„Trei fete nu au unde se duce si eu le-am spus ca o sa ma stradui sa fac ca fiecare sa aveti de ungherul vostru grija. Duceti-va unde vreti, lucrati unde vreti, dar stii ca tu ai ungherul tau. Si am impartit la trei fete sus, cate o camera. Dar baiatul, partea cealalta. Zic: Stiti cum, trebuie sa fie si un barbat pe langa casa”, spune Ana Furtuna.

In toti acesti ani, femeia a avut parte de dificultati si s-a lovit de multiple prejudecati, insa a meritat. Acum, are casa plina de copii si nepoti, asa cum si-a dorit dintotdeauna.

„Neamurile imi spuneau: „N-ai (copii)? Bine ca n-ai! Ce-ti trebuie? Traieste pentru tine!” Eu vreau sa traiesc pentru copii. Credeti-ma sau nu, eu si azi traiesc pentru copii”, marturiseste Ana Furtuna.

  • Sursa: europalibera.org
  • Foto: europalibera.org

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copii Poveste de viata

Articole recomandate

Citeste si despre